Hirdetés
. Hirdetés

Közösségi oldalakat tiltanak a törökök

|

A YouTube és a Twitter sem elérhető az országban a meggyilkolt ügyész képei miatt.

Hirdetés

A török hatóságok hétfőn több más weboldal mellett a YouTube videómegosztót és a Twittert is tiltólistára tették, mert azon elérhetőek a megölt ügyészről készült fotók.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy ilyen „adminisztratív intézkedést” hoznak a török hatóságok, tavaly akkor próbálták megregulázni az internetet mikor a kormány korrupciós ügyeiről szóló tartalmak árasztották el a világhálót.

Mehmet Szelim ügyészt egy szélsőbaloldali csoport ejtette túszul, és bár a rendőrök élve kiszabadították, később belehalt sérüléseibe. Szelim vezette a vizsgálatot egy tizenéves fiú halála ügyében, akit a tavaly márciusi kormányellenes tüntetések idején a rendőrök sebesítettek meg. A fiú kómába esett, és néhány hónappal később meghalt. A szélsőbaloldali csoport azt követeli, hogy a fiút halálosan megsebesítő rendőr a nyilvánosság előtt, a televízióban tegyen vallomást, és állítsák "népbíróság" elé.

 

A korlátozás eleinte a Facebookot is érintette, de a legnagyobb közösségi oldal eltávolította a kifogásolt képeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.