Hirdetés
. Hirdetés

Kulcsfontosságú perben veszített a Facebook

|

Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy a közösségi hálózatnak az egész világon törölnie kell az illegális tartalmakat.

Hirdetés

Hirdetés

Az Európai Unió Bírósága bírósága kimondta, hogy a Facebooknak az egész világra kiterjedően el kell távolítania az illegális tartalmakat.

A döntés egy osztrák politikus, Eva Glawischnig-Piesczek beadványára született, aki arra szerette volna rákényszeríteni a közösségi hálózatot, hogy távolítsa el a jó hírét sértő hozzászólásokat. Glawischnig-Piesczek mindenütt töröltetni akarta a tartalmakat, és a bíróság az ügyben javára döntött.

Ítéletében a bíróság megerősítette, hogy a Facebook, a Twitter és a hasonló cégek nem felelősek a platformjaikra kiposztolt tartalmakért, de az illegális tartalmakat kötelesek mindenütt eltüntetni.

Szeptemberben ugyanez a bíróság úgy ítélte meg, hogy a Google-nak csak az EU-ban kell elvégezni a "felejtés joga" alapján végzett adattörléseket. Az illegális tartalmakat azonban nemzetközileg is korlátozni kell, következik a bíróság friss döntéséből.

A Facebook nem ért egyet az ítélettel, amely szerinte súlyos kérdéseket vet fel a szólásszabadsággal kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.