Hirdetés
. Hirdetés

Különös elsötétülést okoz a legújabb Windows 10 hibája

|

Újabb hibát találtak a tavaszi Windows 10-frissítésben, amely elsötétíti a laptopokhoz csatlakoztatott külső megjelenítőket, ha a felhasználó rajzolni kezd egy programban.

Hirdetés

Elismerte a Microsoft annak a furcsa hibának a meglétét, amely a Windows 10 operációs rendszer legújabb, 2004-es verzióját futtató számítógépek esetében lép, és a csatlakoztatott külső monitor elsötétülését okozza, ha a felhasználó rajzolni kezd egy Office-alkalmazásban. A szoftvergyártó óriás később pontosított: a jelenség más, a rajzolást támogató programok használatakor is tapasztalható.

Hirdetés

A kiadott tájékoztató szerint a kellemetlenséggel akkor szembesülhetünk, ha a May 2020 Update változatot futtató, beépített képernyővel rendelkező számítógépünkhöz (laptophoz vagy tablethez) egy külső monitort csatlakoztatunk és duplikáljuk az elsődleges képernyőt. Ha elkezdünk rajzolni valamit egy Office-appban vagy egy másik, a rajzolást támogató programban, mindkét képernyő villogni kezd, a külső monitor pedig elsötétül.

Újraindítás után újra jasználható állapotba kerül a csatlakoztatott megjelenítő. Ugyanakkor egyelőre nem ismeretes, hogy mikor fogja javítani a hibát a Microsoft. Sokan használnak laptopjukhoz külső monitort, és valószínűleg egy páran közülük rajzolni is szoktak, mindenesetre nem tudni, hogy hány felhasználót érinthet a probléma.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.