Hirdetés
. Hirdetés

Kurzweil a Google-nél folytatja

|

Ray Kurzweil a weboldalán jelentette be, hogy leszerződött a Google-hez. A világszerte ismert feltaláló és jövőkutató a keresőóriás tervezési divízióját fogja irányítani.

Hirdetés

Ray Kurzweil pénteken jelentette be, hogy csatlakozik a Google stábjához. A nemzetközileg ismert feltaláló és jövőkutató azt mondta, hogy „a komputertudomány legnehezebb kérdéseivel” foglalkozik majd a cégnél.

Kurzweil tervezési igazgatóként dolgozik majd a Google-nél. A weboldalán megjelent közlemnyében azt írta, hogy elsősorban a gépi tanulással és a nyelvi feldolgozással kapcsolatos fejlesztésekre fókuszál majd.

Ray Kurzweil a Google-nél folytatja
 

„Régóta érdekel a technológia, azon belül is a gépi tanulás: tizennégy éves koromban terveztem egy szoftvert, amely képes volt eredeti zenét írni, később pedig más újtások mellett én találtam fel az első 'felolvasógépet' vakok számára – írta Kurzweil. – Mindig olyan hasznos rendszerek megalkotásán dolgoztam, amelyek képesek megváltoztatni az emberek életét, feltalálóként ez az, ami a leginkább foglalkoztat.”

A kutató már évtizedekkel ezelőtt megjósolt néhány olyan, akkor még sci-fikbe illő fikciónak tűnő újítást, amelyek ma már mindennapjaink szerves részét képezik. „1999-ben azt mondtam, hogy nagyjából tíz éven belül olyan technológiákkal találkozunk majd, mint az önjáró autók és az olyan mobiltelefonok, amelyek képesek válaszolni a kérdéseinkre – olvasható a közleményben. – Akkor még sokan kritizáltak ezek miatt a jóslataim miatt: merő fantazmagóriának kiáltották ki őket. Ugorjunk előre egy évtizedet – a Google bemutatta az első önjáró autót, az emberek pedig számos kérdésükre a hangvezérelt Android-telefonjuktól kapják meg a választ. Persze könnyű vállat vonni, és úgy tenni, mintha ezek a technológiák mindig is elérhetőek lettek volna, mégis nyugodtan kijelenthetem, az egyre gyorsuló innováció figyelemre méltó útján járunk, és a Google ezeknek a fejlesztéseknek az egyik éllovasa.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.