Hirdetés
. Hirdetés

Küszöbön az új Mac OS X-kompatibilis lejátszó

|

A Sony LocationFree technológiájára épülő, az Apple Mac OS X rendszerével kompatibilis lejátszó fejlesztéséről számolt be a tokiói Kaga Electronics.

Hirdetés

A termékeit Taxan márkanév alatt terjesztő cég megvásárolta a Sony LocationFree technológiájának licencét, és május elejére tervezi első lejátszójának bemutatását - közölte Atsuhiro Takizawa, a társaság szóvivője. A termék Japánban és a tengerentúlon egyaránt hozzáférhető lesz.

A LocationFree a Sony saját fejlesztésű platformja, lényege az élő videojel átsugárzása egy alapállomásról a szoftveres vagy hardveres kliensre. A felhasználók gyakran ezen a módon követik a műholdas- és kábeltelevíziók adásait mobilkészülékükön, saját otthonuktól távol, de akár a nappalijukban található video eszközöket is használhatják a rendszer segítségével egészen addig, amíg szélessávú kapcsolat van az alapállomás és a kiszolgáló között. A technológia az első időkben egy különálló hardver lejátszót igényelt, mely leginkább egy asztali PC-re hasonlított, de a legújabb, tavaly kiadott LF-PK1 állomás szoftveresen is elérhető egy Windows-alapú számítógépről vagy hordozható PlayStationről. Idén a Sony már kiadta a technológiát a Japan's Access-nek is, a mobiltelefonokhoz és kézi számítógépekhez (röviden PDA) való lejátszó kifejlesztését előirányozva. Az új megállapodás az Apple által képviselt potenciális piacokat célozza meg, és a licenc további terjesztése is várható a kompatibilis termékek skálájának további szélesítésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.