Hirdetés
. Hirdetés

Küzd a felhasználókért a Windows 10-hez készült Firefox

|

Évek óta csökken a nyílt forráskódú program piaci részesedése.

Hirdetés

A nyílt forráskódú böngészőt fejlesztő Mozilla felismerte, tennie kell valamit a Windows 10 megjelenésével, hogy megtartsa meglévő felhasználóit, mivel a Microsoft agresszíven reklámozza, és igyekszik alapbeállításúvá tenni vadonatúj böngészőjét, az Edge-et, amelyet az új operációs rendszerhez kapunk. A Windows 10-hez optimalizált Firefox egyébiránt alig különbözik a többi operációs rendszeren futó, 40-es verziószámú változattól.

Hirdetés

A Firefox részesedése az utóbbi két évben jelentősen csökkent, július végén világszerte a felhasználók csupán 12 százaléka futtatta a Mozilla böngészőjét a NetMarketShare adatai szerint. Két éve még 18,3 százalékos részesedéssel rendelkezett a program. Hazánkban ennél jóval népszerűbb a tűzróka, a gemiusRanking statisztikája szerint használati aránya 22 százalék felett van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.