Hirdetés
. Hirdetés

Kvantumképességek a problémamegoldáshoz

|

A Fujitsu kvantumtechnológia által inspirált második generációs Digital Annealer megoldása soha nem látott lehetőségeket nyit meg az üzleti és társadalmi problémák megoldása terén.

Hirdetés

Egyedülálló párhuzamos adatfeldolgozási képességei révén a Fujitsu Digital Annealer azonnal megtalálja a rendkívül komplex, korábban kezelhetetlen adatváltozatok optimális kombinációját. Ha például száz dologból szeretnénk kiválasztani azt a leghasznosabb negyvenelemű kombinációt, amit érdemes magunkkal vinni egy hátizsákban a túrára, a világegyetemben található csillagok számának egymilliószorosánál is több lehetőséget kell értékelnünk. A Digital Annealerrel ez a probléma egy másodpercnél gyorsabban megoldható.

Hirdetés
          

Még ez a komplex kombinatorikai probléma sem érzékelteti azonban tökéletesen, mennyire komplex üzleti kihívások megoldására alkalmas a Digital Annelaer. A lehetőségek messze meghaladják a hagyományos számítástechnika határait. Az üzleti alkalmazásra példa lehet egy bank, ahol a bankjegykiadó automaták készpénzszállításait szeretnék feltöltési összeg szerint ütemezni. A Fujitsu Digital Annealer megoldása azonnal ki tudja számítani, hogy egy adott sofőrnek mely ATM-eket kell felkeresnie, milyen optimális útvonalon, és pontosan mennyi készpénzt kell töltenie az egyes automatákba.

           

A Fujitsu több globális gépkocsigyártóval közösen teszteli a Digital Annealert például a gyártóüzemekben végzett munka ütemezése, az intelligens mobilszolgáltatások továbbfejlesztése és a vezetés közben keltett zaj csökkentését elősegítő formatervi finomítások terén. Saját raktározási folyamatainak nemrég végrehajtott átszervezése során maga a Fujitsu is a Digital Annealer segítségével optimalizálta a raktáron belüli mozgási útvonalakat és az áruk elhelyezését. Ily módon 45 százalékkal csökkent a termékek kiszedéséhez megtett távolság, ami jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent a vállalat számára.           

- A valódi kvantum-számítástechnika kereskedelmi szempontból még messze nem életképes a nagy költségek és a kriogén hűtési igény miatt. Ezzel szemben a Digital Annealer már ma is értékes gyakorlati előnyöket kínál - mutatott rá Réger József, a Fujitsu technológiai vezérigazgató-helyettese.

       

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.