Hirdetés
. Hirdetés

Látványos funkcióval robbant a Firefox

|

Elhozza a virtuális valóságot a webre a Mozilla böngészőjének következő változata.

Hirdetés

A Mozilla böngészőjének következő, egyelőre csak bétaváltozatban elérhető 55-ös verziószámű kiadása a WebVR funkciónak köszönhetően lehetővé teszi virtuális valóság eszközök használatát az interneten. A fejlesztőcég hivatalos tájékoztatása szerint a WebVR a virtuális valóság révén kivételes felhasználói élményt nyújt a weben. A háromdimenziós grafikák megjelenítése érdekében a WebGL-lel együttműködő funkció lehetővé teszi virtiuális valóság tartalmak publikálását és megtekintését a weben, bármely erre alkalmas virtuális valóság berendezéssel.

A Firefox 55 WebVR funkciója először csak a Windowst futtató számítógépeken lesz elérhető, és első körben az Oculus Rift, valamimt a HTC VIVE virtuális valóság headsetekkel lesz használható. A tervek szerint később kiterjesztik majd a támogatott operációs rendszerek körét a MacOS-re és a Linuxra.

 

Az 55-ös Firefox további új funkciói között megtalálható egy képernyőlopó eszköz    , amely lehetővé teszi képernyőfotók készítését a meglátogatott weboldalakról. A képek a helyi tárolóra vagy a felhőbe lesznek elmenthetők. További újdonság a sok megnyitott böngészőoldalt tartalmazó kiterjedt böngészési menetek azonnali visszaállíthatósága, valamint a nyomtatási lehetőségek továbbfejlesztése. Egy ugyancsak ígéretes új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a böngésző teljesítményének finomhangolását.

A Firefox 55 első bétaverziója Windows, GNU/Linux és Mac OS operációs rendszerekhez tölthető le. A tesztváltozat egy nappal azt követően vált elérhetővé, hogy megjelent a globális felhasználói közönség számára a Firefox 54 végleges kiadása, amelynek legfontosabb újdonsága a több tartalomfolyamat egyidejű futtatását lehetővé tevő e10s-multi funkció. Az új technológiának köszönhetően javul a számítógép erőforrásainak a kihasználtsága, ami a fejlesztők szerint gyorsabbá és stabilabbá teszi az elkötelezett felhasználói táborral rendelkező böngészőprogramot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.