Hirdetés
. Hirdetés

Leállítja thaiföldi gyártását a Western Digital

|

A vállalat a térséget sújtó áradások miatt döntött úgy, hogy határozatlan időre bezárja Bangkok közelében található, merevlemezek gyártására specializálódott üzemeit.

Hirdetés

A Western Digital (WD) szerdán jelentette be, hogy a hatalmas áradások miatt átmenetileg leállítja a gyártást a thai főváros közelében lévő üzemeiben.

A monszun beköszönte óta mindennaposak az esőzések Thaiföldön. A vállalat a dolgozók biztonságának biztosítása, a létesítmények és a berendezések megóvása érdekében döntött a rendkívüli üzemszünet mellett; egyelőre nem tudni, mikor indulhat újra a munka - olvasható a WD közleményében.

Az esőzéseket követő áradások komoly károkat okoztak a regionális infrastruktúrában - a közlekedési hálózatokban és az energiaszolgáltatásban és a vállalat beszállítóit is érintették. A közlemény szerint az elmúlt hetekben a cég 37 ezer alkalmazottja vált hajléktalanná.

A WD által a július 1-je óta eltelt három hónap során kiszállított 54 millió merevlemez közel hatvan százaléka a gyártó thaiföldi üzemeiben készült. A cég ígérete szerint folyamatosan beszámol majd a helyzet alakulásáról; a befektetőket egy október 19-én megrendezésre kerülő konferencián, részletesen is informálják.

A thaiföldi áradások jelentős bevételkiesést okozhatnak a merevlemez-gyártónak. A termékeik iránti kereslet ugyanis a nehéz gazdasági helyzet ellenére is rekordmértékű növekedést mutat, a Gartner adatai szerint az elmúlt negyedév során a szegmens 11,6 százalékkal, 5,1 milliárd dollárra növelte a forgalmát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.