Hirdetés
. Hirdetés

Lebénítja a rendszert a legújabb Windows-frissítés

|

A Windows 7 és 8.1 új csomagjaival van baj. A probléma bizonyos vírusellenes termékeket futtató gépeken jelentkezik.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 7 és 8.1 legutóbbi havi frissítése olyan hibát tartalmaz, ami a Windows indításakor a rendszer lefagyásához vezethet. A probléma csak olyan számítógépeken jelentkezik, amelyeken bizonyos típusú vírusellenes programok futnak.

A Microsoft elismerte a problémát, de azt mondja, hogy kifejezetten a Sophoshoz kapcsolódik, és a cég már blokkolta is a frissítések továbbítását a Sophos vírusellenes programot futtató rendszerekre.

Ugyanakkor a Microsoft állításával ellentében más vírusellenes termékek felhasználói is hasonló lefagyást tapasztalak, és az Avast szintén megerősítette, hogy fogyasztóit érinti a probléma.

Az Avast szerint elsősorban a Windows 7 operációs rendszeren jelentkezik a lefagyás, ugyanakkor nem csak a Windows havi frissítése után: hasonló gondot okoznak egyes Office foltok is. A fejlesztő meg is nevezte a problémás frissítéseket, amelyek a következők: KB4462223, KB4493472, KB4493448, KB4464520, KB4462230 és KB4493435.

Megoldásként a cég egyelőre a frissítések teljes letelepítését javasolja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.