Hirdetés
. Hirdetés

Lecseréli az Androidot a Google

|

A cégnél már dolgoznak az utódon, amely a Fuchsia kódnevet viseli.

Hirdetés

Hirdetés

A Google műhelyeiben már készül az az új operációs rendszer, amely öt éven belül az Android örökébe léphet. A kódneve Fuchsia, és állítólag két éve több, mint száz szakember dolgozik a fejlesztésén.

Szemben az Androiddal, amelyet okostelefonokhoz és más érintőképernyős eszközökhöz terveztek, a Fuchsia a beszédvezérlést és a mesterséges intelligenciát  (AI) állítja a középontba.

Az új operációs rendszer architektúrája is alapvetően eltér az Androidétől, az Android ugyanis a Linuxon alapult, a Fuchsia viszont a Zircon mikromagon.

A Linuxról történő váltás a régi hardverek esetében nyilvánvalóan számos kompatibilitási problémát okoz majd, ugyanakkor meggyorsítja a régi, lassú technológiák lecserélését.

A  Fuchsiától a Google azt is reméli, hogy segítségével szorosabb felügyeletet tud gyakorolni a a szoftver felett. Sokkal sűrűbbé válhatnak például a frissítések, amelyeket a cég maga intézhet, és nem kell a mobilgyártókra várnia, akikről az Android kapcsán már bebizonyosodott, hogy szívesen ellazsálják ezt a fajta munkát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.