Hirdetés
. Hirdetés

Lefogyott a Windows Azure

|

Kikerült a Live Services a Windows Azure szárnyai alól, amely a jövőben a Wave 4 része lehet majd.

Hirdetés

David Treadwell, a Microsoft Live szolgáltatásokért felelős alelnökének bejelentése szerint a szoftvercég jelentősen áttervezi a Live Framework/Live Services fejlesztői környezetet, amely a jövőben a Live Wave négyes kiadásába integrálódhat majd.
 

azure.jpg
Idejétmúlt ábra
 
Átalakul az Azure

A hír azért is érdekes, mert a múlt őszi Professional Developer Conference rendezvényen a Microsoft még az Azure részeként képzelte el a Live Framework platformját. Az akkor bemutatott ábrájuk szerint két "cloud-alapú" fejlesztői környezetük - a Live Services és az Azure .NET - egy kalap alá került volna. Annak ellenére, hogy az Azure szolgáltatások alapvetően fizetős-céges felhasználóknak készülnek, míg a Live megoldások az ingyenes, felhasználókra összpontosító közösségépítő irányt járják.

A Windows Azure nem más, mint a Microsoft új, cloud computing operációs rendszere, amellyel a fejlesztők a már meglévő Microsoft programozási nyelvekkel olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyeket a redmondi cég szerverein tárolva és futtatva bárhonnan elérhetnek a felhasználóik, ahelyett hogy azt egy előre telepített, saját maguk által fenntartott szerveren tennék mindezt. Vagyis a vállalkozások költséghatékonyan hozhatnak létre maguknak internetalapú programokat, anélkül hogy drága szerverparkot kellene fenntartaniuk. A fejlesztőnek pedig csak az algoritmussal kell törődniük, a környezettel nem. A mostani bejelentésnek megfelelően a várhatóan még az idén megjelenő Windows Azure platform a SharePoint és Dynamics CRM Services, az SQL Azure és a .NET Services részegységekből fog felépülni.

Megszűnik a Live Framework CTP


Ezzel összhangban szeptember 8-án megszűnik a Live Framework CTP támogatása, így a Microsoft képviselői minden fejlesztőt arra figyelmeztetnek, hogy vegyék le a fontos tartalmakat a Live szolgáltatások oldalairól. Maga a Mesh tárterület ebben nem érintett, viszont az API jelentősen meg fog változni a közeljövőben. A CTP-vel kapcsolatos változásokról bővebb információk David Treadwell bejegyzésében olvashatók.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.