Hirdetés
. Hirdetés

Lefokozta a Microsoft a Windows 10-et!

|

Többé már nem "mérföldkőnek" nevezi a hivatalos jelentésében. Az ok egyszerű: már nem az operációs rendszer a cég aranytojást tojó tyúkja.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft négy évvel ezelőtt az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottság (Securities & Exchange Commission; SEC) számára beadott éves Form 10-K jelentésében még "mérföldkőnek" nevezte a Windows 10-et, ám az idei jelentésből már hiányzik ez a formula.

De más elemek is hiányoznak. A 2018-as jelentés azon sorait, amelyek a Windows 10 különlegességét ecsetelik, a Microsoft arra cserélte, hogy az Office, a Windows és az eszközök összehangolásával egy sokkal egységesebb felhasználói környezetet hoztak lére.

Szó sincs mérföldkövekről, szó sincs különlegességről. Miről árulkodik mindez?

Egyszerű: bevételi szempontból a Windows jelentősége lecsökkent. A 2019-es pénzügyi évben (ami június 30-án zárult), a Windows bevételei négy százalákkal növekedtek az előző évben képest. A szerver termékeké és a felhőszolgáltatásoké 25 százalékkal, utóbbin belül az Azure-é 92 százalékkal!

Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy noha már nem a Windows a Microsoft fő pénztermelő gépezete, azért a jelentősége továbbra is hatalmas - vagyis magunk között továbbra is nyugodtan nevezhetjük mérföldkőnek.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.