Hirdetés
. Hirdetés

Leleplezik lelki betegségeinket a kiposztolt fotók

|

A depressziósok sok képet raknak ki az Instagramra, de nem szeretik a szűrőket.

Hirdetés

Kiposztolt fotóink nem csak azt mutatják meg, mit ettünk és hol nyaraltunk, de lelki betegségeinkről is árulkodnak, állítja egy friss tanulmány, amely az EPJ Data Science-ben jelent meg.

Korábbi tanulmányok már feltárták, hogy tweetjeink szövege vagy Facebook státuszunk frissítései elárulhatják, depressziósak vagyunk-e.  A Harvard és a University of Vermont kutatói most szavak helyett a képeket vették górcső alá, és több, mint 43000 Instagram-fotót néztek meg 166 felhasználótól, akik közül 71 szenvedett, vagy szenved depresszióban.

Gépi tanulással elemezték a fotók színárnyalatait és szűrőit, és arra jutottak, hogy a depressziósok több képet posztolnak, de képeik  sötétebbek vagy szürkésebbek, és nem használnak szűrőt, vagy ha mégis, akkor csak fekete-fehéret.  Az egészségesebb felhasználók a Valencia szűrőt kedvelik, ami kivilágosítja a képeket.

A depressziósok szívesen tesznek ki arcokat tartalmazó fotókat is, de ezeken a képeken általában nincs annyi arc, mint az egészségesekén, ami arra utal, hogy kiposztolóik kevesebb emberrel tartanak kapcsolatot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.