Hirdetés
. Hirdetés

Leleplezték Darwint?

|

Egy adatbázis elemzése meghökkentő eredményt hozott: az evolúció ötlete nem Darwintól ered.

Hirdetés

John Stewens Henslow, a kevésbé hírneves cambridge-i professzor növénygyűjteményét elemezve meglepő következtetésekre jutottak a kutatók. A Darwin mentoraként is ismert tudós 160 esztendős, több mint 10 ezer mintából álló szárított növénygyűjteményének adatait (származási hely, időpont, növényfajta...) több mint két esztendő munkájával egyetlen hatalmas adatbázisba táplálták bele. A kapott adatbázist modern adatelemzési módszerekkel vizsgálták, mely meglepő következtetéseket hozott felszínre.

A Darwinnal is sokat utazó tudós volt az első, aki a gyűjtött minták tanúsága szerint felismerte az evolúciót, a fejlődéstan szabályait. A kutatók szerint ő tanította meg Darwint arra, hogy miképp figyelje meg az egyes növények közötti, a fejlődéstan alapelemeit képező különbségeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.