Hirdetés
. Hirdetés

Lemaradunk, vagy tartjuk a lépést a világgal?

|

Az Invitel több, mint 10 éve üzemeltet adatközpontokat, így az egyik legtapasztaltabb hazai szolgáltatónak számít ezen a területen. A vállalat négy fővárosi adatközpontját már több száz üzleti ügyfél választotta.

Hirdetés

Az Invitel legújabb adatközpontja – a Kozma utcában található DataCenter – az egyik legbiztonságosabb megoldás üzleti adatok tárolására, vállalati informatikai rendszereket futtató szerverek üzemeltetésre. Ezt hónapról-hónapra egyre több cég, vállalkozás ismeri fel: a szolgáltató számos konstrukcióban kínál költséghatékony, biztonságos és rugalmas szervermegoldásokat. Legyen szó néhány szerverrel rendelkező kisvállalatról, nemzetközi óriás légitársaságról, bankcsoportról, mobiloperátorról vagy kórházról, az Invitel számos és sokféle partnernek nyújt testreszabott megoldásokat.

 

„A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a vállalati telephelyeken tárolt szerverek ideje lejárt. A hagyományos irodai szerverüzemeltetés sok tekintetben nem képes versenyezni a felhőből és adatközpontokból szolgáltatásként vásárolható szerver megoldásokkal” – mondta el Béres András, az Invitel vállalati szolgáltatásmenedzsment vezetője, akit nemrégiben választottak meg az Informatikai Távközlési és Elektronikai Vállalatok Szövetsége (IVSZ) Adatközpont és felhő munkacsoportjának vezetőjévé. Az Invitel szakembere szerint a következő években dől el, hogy képesek leszünk-e lépést tartani az informatikában és a technológia terén a fejlett világgal, vagy végérvényesen lemaradunk. Mint mondja, ebben kulcsszerepe lesz a szolgáltatásként vásárolható, előfizethető informatikai megoldásoknak és az adatközpontoknak is. „A gazdasági válság hatásai, a szűkülő vállalati beruházási keretek egyre inkább az előfizethető informatikai szolgáltatásokat helyezik előtérbe.

Hirdetés

Nem véletlen tehát, hogy a világban hódítanak a cloud- és a hoszting-alapú megoldások. A szakember úgy fogalmazott: bizonyos szempontból az ország versenyképessége is múlik azon, hogy a hazai vállalatok képesek lesznek-e lépést tartani, vagy lemaradnak technológiában a világtrendektől. Béres András elmondta: „Van még mit tennünk, elsősorban nekünk szolgáltatóknak a szakmai tájékoztatás, felvilágosítás terén. Noha az adatközpontok biztonság, megbízhatóság és költségek terén is – akár 30%-kal is – előnyösebb megoldásokat adnak, a hazai vállalatvezetők még nem ismerik eléggé ezeket a lehetőségeket” – tette hozzá a szakember.

Invitel DataCenter: mérlegen a valóság

Jelentős hálózati kapacitás, több oldalról biztosított állandó elérés
· Kétoldali, független optikai betáplálás és mikrohullámú kapcsolat
· BIX2 csatlakozási lehetőség
· Közvetlen kapcsolatok a nagyobb internet csomópontokhoz

Több szintű biztonság
· 99,999%-os rendelkezésre állás energia ellátás és hűtés tekintetében
· Redundás megoldások
· Maximális fizikai védelem, 24x7 órás biztonsági szolgálat
· Elektromágneses védelem
· Modern légkezelő és szellőztető berendezések
· Korai reagálású füstérzékelő rendszer
· Környezetbarát gázos oltórendszer

Személyre szabható szerver megoldások
· Szerver elhelyezés (terület alapú bérlet, polcos és rack szekrényben történő elhelyezés)
· Bérelhető szerverek
· Virtualizált és felhő alapú szerver és tárhely megoldások

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.