Hirdetés
. Hirdetés

Lenyűgöző fotó: elhalad a Nap előtt a Nemzetközi Űrállomás

|

A több felvételből összeállított kompozit fotón jól látható, ahogy a jelenleg 9 űrhajósnak otthont adó mesterséges égitest elszáguld a Nap korongja előtt.

Hirdetés

Bill Ingalls, az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA fotósa a Virginia állambeli Shenandoah Nemzeti Parkban kapta lencsevégre, ahogy a Nemzetközi Űrállomás (ISS) elhalad a Nap korongja előtt. Az ilyen pillanatok rögzítését jelentősen megnehezíti, hogy az elhaladás rövid idő alatt végbemegy, ugyanis a Föld körül keringő objektum óránként 27600 kilométeres sebességgel száguld az űrben, 92 percenként megtéve egy kört. Az űrállomáson jelenleg 9 űrhajós tartózkodik, aki közül hárman - egy orosz, egy dán és egy kazah űrhajós - a tervek szerint most szombaton térnek vissza a Földre.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.