Hirdetés
. Hirdetés

Leszálló ágban a japán chipgyártás?

|

Az IHS iSupply tanulmánya szerint a szigetország chipgyártása már az egy ével ezelőtt történt földrengést megelőzően gyengélkedett. A gondot az elöregedett gyártósorok okozzák.

Hirdetés

Az IHS iSupply kutatócég kedden kiadott tanulmánya szerint a japán chipgyártás – számos más meghatározó iparággal szemben – már a tavalyi földrengés és cunami előtt komoly bajban volt. Az elemzők szerint a természeti katasztrófa hatásai csak kihangsúlyozták és egyértelművé tették: a japán gyártók egyre inkább elveszítik meghatározó szerepüket a szegmensben.

Len Jelinek, a cég félvezetőkkel foglalkozó csoportjának kutatási igazgatója hangsúlyozta: a nemzetközi chipipar hamar leküzdötte a földrengés okozta problémákat – ami drámai módon illusztrálta: Japán nem tudta megőrizni korábbi vezető szerepét a félvezetőgyártásban, Jelinek szerint a helyi gyártóknak mindent el kell követniük annak érdekében, hogy új életet leheljenek az iparágba.

Az IHS iSupply kutatási igazgatója szerint a legnagyobb probléma az, hogy a helyi gyárak veszélyesen elöregedtek, így ma már nem képesek arra, hogy a más országokban található, korszerű üzemekhez hasonlóan versenyképes minőségű termékeket állítsanak elő.

A szakember szerint tovább rontja a helyzetet, hogy a katasztrófát követően a helyi gyártóknak jelentős összegeket kellet ölniük korábbi termelési volumenük helyreállításába: így nem várható, hogy a közeljövőben üzemfejlesztésbe kezdenének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.