Hirdetés
. Hirdetés

Létezik gyors, biztonságos és gazdaságos IT-rendszer

|

A jó, biztonságos, és gyors informatikai rendszer alapja az, hogy a kialakítását gondos tervezés előzze meg.

Hirdetés

A rendszert úgy kell kialakítani, hogy teljes összhangban legyen a terheléssel, azaz megfelelően legyen méretezve. Elengedhetetlen az is, hogy a meghibásodásra hajlamos elemek számát a minimálisra csökkentsük.

Hirdetés

A hagyományos informatikai rendszerekkel az a legnagyobb probléma, hogy olyan energiákat, munkaerőt, munkaidőt vonhat el a vállalat alaptevékenységétől, a produktív munkától, aminek következtében nem csak a termelékenység csökkenhet, de akár súlyos anyagi következményekkel járó határidőcsúszás is történhet. Tapasztalatok szerint ez nem csak ebben a formában veszélyeztetheti a hagyományos infrastruktúrát alkalmazó vállalatok bevételeit, de nagyon nagy a valószínűsége az adatvesztésnek is, amely további károkat okozhat.

A hagyományos rendszerek ráadásul ki vannak téve annak, hogy időnként, tervezetten, vagy nem tervezetten, de le kell állítani a működést. A legjelentősebb kár egy rendszerleállásnál a termelés kiesése, főleg abban az esetben, ha a vállalat valamilyen szolgáltatást nyújt egy másik vállalat számára. Ilyenkor a határidőcsúszásoknak súlyos jogi következményei is lehetnek, mit például a kötbér, vagy a további megrendelésektől való elesés. Persze, ha saját, vállalaton belüli munkák csúsznak, az is nagyon kellemetlen.

 

Az ilyen problémák minél jobb kiküszöbölése miatt egyre jobban terjednek a virtualizációs megoldások. Azért is használják egyre szélesebb körben a virtualizációt, mert számtalan problémára nyújt megoldást. Hardveres hiba esetén sokkal kényelmesebb az átállás, egy új hardverre, és az adatmentés is sokkal könnyebben kivitelezhető.

Egy teljesen virtualizált környezet számos előnyt nyújt. Jóval magasabb rendelkezésre állást képesek biztosítani az ilyen rendszerek, és olcsóbban, mint a hagyományos infrastruktúrák, ha szakszerűen tervezik és építik meg a rendszert. A virtualizáció alacsonyabb leállási időt biztosít, és a karbantartási költsége is jóval alacsonyabb, mint a hagyományos rendszereké. A virtualizált rendszerben az erőforrások optimalizáltan vannak kihasználva, távolról is menedzselhető a rendszer összes összetevője, azaz a rendszergazdának nem kel feltétlenül kiszállnia a vállalathoz, hogy elhárítsa a problémát.

Az Alphasonic Kft. által kifejlesztett, a legkorszerűbb virtualizációs technológiákon alapuló vállalati informatikai rendszerben nem csak a szerverek működnek virtualizált környezetben, de a munkaállomások és a tárterületek is. A 3xVirtual rendszer mindezeken túl számos olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel a hagyományos vállalati rendszerek soha nem fognak tudni versenyezni.

További információ: www.omir.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.