Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető az Adobe Flash Player 9-es verziója

|

A legfrissebb Flash Player egy teljesen új programozási modellt foglal magában, az ActionScript 3-at, és a teljesítménye is jelentősen megnőtt.

Hirdetés

Az Adobe Systems a mai napon jelentette be a Flash Player 9-et, ami már letölthető a fejlesztő honlapjáról. Az új player biztonságosabb és nagyobb teljesítménnyel bír a média tartalmak lejátszásánál. Lehetőségünk van benne már az ActionScript 3 használatára is, ami majdnem tízszer gyorsabb működést biztosít elődjeihez képest, köszönhetően a JIT (Just In Time) fordítónak, ami gépközeli kóddá fordítja az Actionscriptet.

Az Actionscript 3 egy objektum orientált programozási nyelv, ami az ECMAScript szabványon alapszik. Az Adobe aktív tagja annak a csoportnak, mely az ECMAScript Edition 4 szabványt meghatározza, és ez a szabvány alapja a JavaScriptnek, valamint a Microsoft JScriptnek is. Az Actionscript 3 segítségével már olyan alkalmazásokat is készítettek, mint a korábban látott Commodore 64 emulátor. A Flash Player 9 további előnye, hogy futásidejű hibajelentő is bele van építve, illetve egyes szakértők szerint (NPD Group Research) az új lejátszó elterjedése 12 hónapon belül végbemegy. A program több nyelven, Windows illetve Macintosh operációs rendszer alatt is elérhető.

Az új Flash Player 9-et a Flex 2.0-val együtt fejlesztették, így jelenleg a Flex 2.0 képes Actionscript 3 alkalmazások fejlesztésére. A jövőben várható, hogy kiadják a Flash 9 Blaze-t is, ami már támogatni fogja az új programozási lehetőséget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.