Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető az Internet Explorer 9 előzetese

|

A Microsoft weboldaláról tegnaptól letölthető a vállalat következő generációs böngészőjének, az Internet Explorer 9-nek (IE9) a Platform Preview 3-as verziója. Az új verzió azon túl, hogy jobban megfelel a webes szabványoknak, végre kihasználhatóvá teszi a videokártyák netezés közben eddig kihasználatlanul szunnyadó erejét.

Hirdetés

Miközben az internetezés az egyik legelterjedtebb számítógépes tevékenységgé vált, a netes alkalmazások eddig megközelítőleg sem voltak képesek visszaadni asztali társaik teljesítményét, sebességét és funkciógazdagságát. Az elmúlt két évben a Windows operációs rendszerre épülő ökoszisztéma sokat fejlődött, de napjaink böngészőinek többsége nem képes kihasználni ezeket a változásokat - és az IE9 ezen kíván változtatni. Az NVIDIA-val és az AMD-vel folytatott közös munkának köszönhetően a böngésző futtatása ezentúl nem csupán a processzor vállát fogja nyomni - besegít a gyors számítási sebességre képes grafikus kártya is. A videók megjelenítésének és a hang- és zenelejátszás hardveres gyorsításának bevezetése révén végtelen lehetőségek nyílnak meg a webes fejlesztők előtt - elérhető közelségbe hozva a még szebb és még jobb szolgáltatást nyújtó netes alkalmazásokat, IE9-ben lesz legszebb a web.

Miközben az IE9 Platform Preview 3 elsősorban a felhasználók és a webes fejlesztők életének megkönnyítésére koncentrál, sokat fejlődött a JavaScript-teljesítmény és a webes szabványok területén is. A Webkit.org SunSpider tesztjét például a Platform Preview 2-höz képest 25 százalékkal gyorsabban, mindössze 347 ms alatt teljesítette, megelőzve ezzel állítólag a Firefox legújabb kiadását is. Ez a gyorsulás ráadásul nem csak a számok világában élők számára érdekes, hanem a mindennapi internetezés során is érezhető: például a korábban másodpercenként 5 képes képfrissítéssel dolgozó térképalkalmazások mostantól másodpercenként 60 képet tudnak megjeleníteni, de ez a gyorsulás egyéb grafikaigényes alkalmazásoknál is érezhető lesz. Az IE9 ráadásul folytatja az IE8 által megkezdett hagyományt, mely a webfejlesztés szabványainak (CSS és ES5) minél teljesebb körű lefedését célozza meg.

Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának vezetője a Platform Preview 3 megjelenése kapcsán elmondta: ?Az IE9 jelentős változásokat fog hozni az internetes böngészésben. Habár még béta fázisba sem lépett, sebessége máris kiemelkedő, ráadásul a grafikus kártya erejének kihasználása révén olyan képességekkel bír, amelyek egyedülállók ma a böngészők világában. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy IE9-ben legszebb a web."

Az immáron 2 millió alkalommal letöltött IE9 legújabb, Platform Preview 3-as verziója ingyenesen elérhető a http://ie.microsoft.com/testdrive/ weboldalon. Az IE9 feltelepíthető a meglevő IE6/IE7/IE8 böngészők mellé, nem írja felül azokat, hibátlanul futnak egymás mellett is. A böngésző mellett harmincnál is több demóprogram található az oldalon, amelyek segítségével a konkurensekkel is összevethető az IE9 teljesítménye.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.