Hirdetés
. Hirdetés

Linux felé nyit a Windows Azure

|

A Microsoft bejelentette, hogy hazánkban is elérhetők a Windows Azure új szolgáltatásainak előzetesei. Így immár linuxot is lehet futtatni a redmondiak felhőjében.

Hirdetés

Az újdonságokkal az üzleti alkalmazások a helyi adatközpontokban és a felhőben egyaránt működtethetők, azaz az infrastruktúra- és platformszolgáltatások ötvözésével és a Windows Azure új képességeivel a felhasználók rugalmasabban tudnak új felhőalkalmazásokat építeni és meglévő alkalmazásokat áttelepíteni a felhőbe. A Windows Azure emellett új operációs rendszereket és programozási nyelveket is támogatni fog a jövőben, s júniustól a Microsoft új országokba is kiterjeszti a szolgáltatást.

 



A fontosabb Azure újdonságok:

- Virtual Machines –az ügyfelek ezentúl nemcsak előre elkészített virtuális gépekre telepíthetnek alkalmazásokat az Azure platformon, hanem saját gyártású virtuális gépeiket is szabadon mozgathatják a felhő és a helyi rendszerek között.
- Virtual Network - A Windows Azure Virtual Network lehetővé teszi, hogy az ügyfelek virtuális hálózatokat (VPN) hozzanak létre és használjanak a Windows Azure platformon, valamint biztosítja ezek biztonságos összekötését a helyi rendszerekkel.  
- Web Sites – A szolgáltatással az ügyfelek rugalmasan építhetnek webhelyeket .NET, Node.js és PHP alapon, s ezeket többféleképpen, például Git és FTP használatával is telepíteni tudják.
- Új eszközök, nyelvi támogatás, SDK – a Windows Azure SDK már tartalmazza azokat a fejlesztői eszközöket, amelyek az új szolgáltatásokat használó alkalmazások fejlesztéséhez szükségesek. A frissítés kibővített Java-, PHP- és .NET-támogatást biztosít, és a fejlesztők már a Python nyelvet is használhatják.
- Új országok – a Windows Azure júniustól 48 új országban érhető el – egyebek mellett Oroszországban, Dél-Koreában, Tajvanon, Törökországban, Egyiptomban, Ukrajnában és Dél-Afrikában.

A virtual machines érkezésével így már nem csak Windows alapú infrastruktúrák futtathatók a Microsoft felhőjében, hanem virtuális linuxos példányok is. A vállalat számos disztribúció - Suse Linux Enterprise Server 11 SP2, OpenSuse 12.01, CentOS 6.2, Canonical Ubuntu 12.04 - elérhetőségét kínálja: az Azure felhasználók a Microsoft Windows Azure Image Gallery-ből választhatják ki a nekik tetszőt. Ezt követően óránként, használatalapon fizetnek a szolgáltatásért. Utóbbi szolgáltatásról bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.