Hirdetés
. Hirdetés

Linuxra is jön az új Edge böngésző

|

A Linux disztribúciók felhasználói az újragondolt böngésző megjelenése óta könyörögtek egy linuxos verzióért, most pedig a Microsoft teljesíti kívánságukat.

Hirdetés

A Microsoft hatalmas előrelépést tett böngészős téren azzal, hogy az Edge-et teljesen újragondolták, így most már Chromium alapokon működik a szoftver a Microsoft eddigi különutas megoldása helyett. A legtöbb operációs rendszeren már régóta elérhető az új verzió, azonban a Linux felhasználók nem ilyen szerencsések - ez azonban hamarosan megváltozik, hiszen októberben, már ők is próbálgathatják.

Hirdetés

Bár azt hihetnénk, hogy a Linux-Windows hitvita miatt az Edge böngésző belső dolgai keveseket érdekeltek a pingvines táborblól, nem ez volt a helyzet: a megjelenés után meglepően sok Linux-felhasználó jelezte, hogy ők is szívesen kipróbálnák a Microsoft új böngészőjét, erre azonban nem volt lehetőségük. A redmondi vállalat ekkor megígérte, hogy fontolóra veszi a kérésüket, és megvizsgálják a lehetőségeket.

Ez a jelek szerint nem csak üres ígérgetés volt, ugyanis a cég hivatalos blogján jelentette be, hogy érkezik az Edge Linux operációs rendszerre szánt verziója. Egyelőre annyit árult el a cég, hogy valamikor októberben érkezik az új kiadás, melyet az Edge Insider honlapról lehet majd letölteni. Fontos kiemelni azt is, hogy ez még csak egy fejlesztői változat lesz, tehát feltételezhetően akadnak benne hibák bőségesen, viszont a kísérletező kedvű linuxosok ennek ellenére próbálgathatják majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.