Hirdetés
. Hirdetés

Logitech: a Google TV megbukott

|

A látványos indulás után hamar világos lett, a Google TV projektje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Logitech nem ilyen udvarias, szerintük meg is bukott az egész.

Hirdetés

Guerrino De Luca, a Logitech új vezetője elsőként állította le a Google TV-hez gyártott Revue set-topok gyártását, mivel a cég ezzel a közelmúltban kb. 100 millió dollárt már elbukott. Pedig anno még nagyon is szép reményeket táplált mindenki, a Google Android alapú tévés szolgáltatás egyébként jónak is tűnt az előzetesek alapján.



De Luca szerint a Google féle koncepcióval is akadt gond, főleg az, hogy túl korán akartak piacra jönni (2010 karácsonya), a Logitech kivitelezése pedig nem volt elég ahhoz, hogy elfedje a majdnem béta szoftver hibáit.

A felhasználók részéről egyaránt kapott a Logitech és a Google is hideget-meleget. A set-top box behangolás nehézkes és körülményes volt, de a szolgáltatás sem üzemelt hibátlanul. A kezdetben 400 dolláros ár hamar a negyedére csappant, a vállalatok sem törték magukat a jobb termék érdekében, közben pedig már a riválisok is megjelentek a piacon (pl. LG).

A Google TV tehát Amerikában nem alkotott nagyot, és csak jövőre érkezik Európába - ezek szerint nem a Logitech segítségével. A jövő egyelőre kérdéses, Guerrino De Luca csak annyit mondott: van lehetőség a Google TV sikerére, de ők köszönik, nem terveznek további kiegészítőket erre a platformra. Ott van még persze a Sony, de azért tényleg nagy a kérdés: hogyan tovább?

Egyes pletykák szerint egyébként a Google a kábelszolgáltatás felé is nyitna, legalábbis folytatott tárgyalásokat a közlemúltban a Walt Disney, a Time Warner és a Discovery Communications embereivel. A többi néma csend.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.