Hirdetés
. Hirdetés

Logitech Harmony 895 - A főnök

|

Bár az IT berendezéseket elkülönítő mezsgye egyre keskenyebb, a tanítható távirányítókról úgy gondoltuk, hogy azért ez nem a mi asztalunk. Eddig.

Hirdetés

A Logitech Harmony sorozata azonban felettébb izgalmas egy IT szaklap számára is, ugyanis kitűnő példája annak, hogy az internet olyan esetekben is használható, amikor nem is gondolnánk rá. Az alapötlet egyszerű: A tanítható távirányítóval felettébb unalmas és pepecselős munka bemagoltatni a készülékeink távvezérlőinek összes funkcióját. Hogy lehetne egyszerűbbé tenni a tanítás folyamatát? Mi volna, hogyha bevonnánk a dologba a számítógépet?

A recept olyan kézenfekvő, hogy talán pont ezért nem gondolt rá még eddig senki: végy egy hatalmas adatbázist, sűrítsd bele az összes elérhető berendezést, melyhez infravörös fénnyel működő távvezérlőt mellékeltek! Készíts egy univerzális távvezérlőt, melyet USB-n keresztül köss hozzá a számítógépedhez - ami jelen esetben vagy valamilyen Windows-t futtató PC, vagy Mac -, majd egy webes felületen keresztül töltsd fel azt adatokkal. Máris kész a Harmony távvezérlő!

De mi van akkor, ha olyan készülékünk lenne, ami mégsincs benne az egyébként döbbenetes méretű, a tévéktől a légkondicionálókig mindent tartalmazó adatbázisban? Akkor sincs baj! A kezelőfelület kérdez pár alapvető dolgot - mégis, miféle szerkentyű ez, ugyanazzal a gombbal kapcsoljuk-e ki, mint amivel be, és hasonlók -, majd miután így szűkítette a kört, megkér, hogy nyomjunk meg az eredeti vezérlőn három billentyűt, melyből megpróbálja kisütni, hogy az adatbázisából mivel egyezik meg a holmink - persze ehhez a Harmony hátsó fertályán van egy infra vevő.

A sok berendezés ismerete azt is lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással teljes folyamatokat indítsunk el. Például apcsoljuk be ilyen módszerrel a tévét, állítsuk a második videobemenetre, ugyanakkor kapcsoljuk be a DVD-t, és a házimozi erősítőt is és ezt is állítsuk a megfelelő bemenetre. A lehetőségek csak rajtunk múlnak, olyan tevékenységekhez, mint a zenehallgatás vagy a tévénézés, egyszerűen programozhatóak feladatlisták. Hogy a Logitech mennyire komolyan veszi a készülék adatbázis karbantartását, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hét elején felvitt televízió már benne volt az adatbázisban a hét végén, amikor OS X alatt is ki akartuk próbálni a programozást.

A 895-ös a Harmony sorozat legújabbja és legtöbbet tudó tagja. Azon kívül, hogy színes kijelzővel rendelkezik, nem csak infravörös fénnyel vezérli eszközeinket, hanem FM rádiójeleket is kibocsát. Ha a mellékelt vevőt - mely a Haromny-tól érkező rádiójeleket infravörös fénnyé alakítja - és a hozzájuk csatlakozó infra adókat elhelyezzük a nappaliban, akkor mondjuk a konyhából is vezérelhetjük a hi-fi rendszert. A Harmony kitűnő eszköz ahhoz, hogy az egyre gyarapodó távirányító populációt csökkentsük és egyetlen eszközbe sűrítsük össze. Egyetlen negatívuma a magas ár.

Névjegy: Logitech Harmony 895

Vezérelhető készülékek száma: 15
Kijelző: Színes
Tápellátás: Akkuról, hálózati töltővel
Vezérlés: Infravörös és RF
Kiegészítő: RF - IR vevő-átalakító

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.