Hirdetés
. Hirdetés

M2M robbanás

|

Hihetetlen mértékben terjed a gépek közötti kommunikáció.

Hirdetés

Egy év alatt 80 százalékkal, 4,4 milliárdra nőtt az egymással hálózatba kötött gépek és egyéb berendezések száma, s az előrejelzések szerint 2018-ra már mintegy 10,8 milliárd berendezés kommunikál majd más gépekkel világszerte.

Hirdetés

A tavalyi évhez mért növekedés 30 százalékát három iparág, a gépjárműgyártás, a háztartási elektronika, illetve a közművek adta. Ezek tipikusan olyan szektorok, ahol a technológia segítségével távolról lehet eszközöket szabályozni, irányítani vagy kényelmi funkciókat elérhetővé tenni.

A Vodafone másodízben készítette el nemzetközi felmérését, amelynek során 600 vállalatvezetőt kérdezett meg 14 országban, hét kiemelt iparágban.

 

A felmérés szerint a gépek közötti hálózati kommunikációt (machine to machine - M2M) már a világ vállalatainak több mint ötöde használja. A kérdésekre adott válaszok alapján a háztartási elektronikai eszközök gyártóinak több mint háromnegyede be fogja vezetni az M2M lehetőségét termékeiben.

Szintén jelentős, 57 százalékos elterjedtség várható az egészségügyben, de a szállítmányozásban is hatékonyabban lehet a technológia segítségével feladatokat szervezni. A technológia fejlődésének köszönhetően az M2M beruházások megtérülése is jelentősen javult.

Az idei kutatásban részt vevők 46 százaléka számolt be a megtérülés jelentős növekedéséről, szemben a tavalyi 36 százalékkal.

Földrajzi elterjedtség szempontjából beigazolódtak a Vodafone tavalyi felmérésének előrejelzései és Ázsia átvette a vezetést az Egyesült Államoktól, de a mostani számok alapján arra lehet következtetni, hogy a kontinensek között 2016-ra elhanyagolható lesz a különbség, átlag 55 százalékos elterjedtségi aránnyal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.