Hirdetés
. Hirdetés

Magyar aranyérmek a EuroSkills nemzetközi versenyen

|

Magyar szakemberek sikerével zárult a Belgiumban megrendezett, a "szakmák Európabajnokságának" tekinthető EuroSkills 2012 nemzetközi szakmai verseny.

Hirdetés

Magyar szakemberek sikerével zárult a Belgiumban megrendezett, a „szakmák Európabajnokságának” tekinthető EuroSkills 2012 nemzetközi szakmai verseny, amelyen három debreceni fiatalból álló csapat első helyezést ért el az Enterprise ICT Team, azaz az informatikai hálózatüzemeltető csapatok versenyében. A magyar küldöttség összességében 5 aranyéremmel és számos további éremmel a hatodik legeredményesebb nemzet lett.

Hirdetés

Idén a híres belgiumi Forma-1-es pálya, a Spa-Francorchamps adott helyszínt október
4-6. között a rangos európai szakmai versenynek, az EuroSkills-nek, ahol 23 ország több mint 450 versenyzője indult 40-nél is több, különböző szakmában. A rendezvénynek a három nap alatt több mint 50 000 látogatója volt. Az Enterprise ICT Team kategóriában hazánkat képviselő háromfős csapat a HTTP Alapítvány által szervezett, a Cisco Magyarország, az IT Services Hungary Kft, a Microsoft Magyarország és a
Profession.hu által támogatott nemzeti döntő nyerte el az indulás jogát. 

A nemzetközi mezőnyben a versenyzőknek kis-és közepes hálózatok telepítéséből, internetes szolgáltatások beállításából, valamint biztonsági funkciók megvalósításából álló feladatot kellett megoldaniuk. Csőke János, Kreszán Kristóf és Zeke Sándor mind a három napon kiegyensúlyozottan versenyzett, végül pedig sikerült maguk mögé utasítaniuk a portugál és a harmadik helyezett német csapatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.