Hirdetés
. Hirdetés

Magyar informatikus a világ egyik legjobbja

|

Kiemelkedő magyar sikerrel zárult az augusztus 12. és 15. között Brazíliában rendezett szakmai világbajnokság: a hálózati informatikai rendszergazda kategóriában Csongrádi Dávid rendkívüli teljesítményt nyújtva szerzett ezüstérmet.

Hirdetés

A WorldSkills 2015 Sao Paulo versenyen 50 szakmában több mint 1200 fiatal szakember mérte össze tudását. Csongrádi Dávid, aki szakmai tudásának alapjait a Cisco Hálózati Akadémia képzésének keretében a Békéscsabai Központi Szakképző Iskolában szerezte, tavaly márciusban lett első a HTTP Alapítvány szervezésében zajló magyarországi válogatóversenyen. Az ezt követő közel másfél éves intenzív felkészüléshez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett nagyon komoly segítséget nyújtottak az IT iparág meghatározó hazai szereplői, így például az IT Services Hungary, a Cisco Magyarország, a Lufthansa System, a Microsoft Magyarország, a Profession.hu, az SRV Monitoring Services és a T-Systems Magyarország is nagymértékben hozzájárult a megfelelő anyagi és szakmai háttér biztosításához.

Csongrádi Dávid

"Az informatikai szakmát hosszú évek óta az ázsiai országok versenyzői uralták, európai versenyzőnek nagyon régóta nem sikerült dobogós helyezést elérni. Ez a sorozat szakadt meg most egy fiatal magyar szakember jóvoltából. Már egy ideje lehetett érzékelni, hogy a magyarországi informatikusképzés felzárkózott a nemzetközi szinthez, amit bizonyított az is, hogy a két legutóbbi Európa bajnokságon már magyarok hozták el az aranyérmet. Az eddigi világbajnokságokon azonban még nem sikerült bizonyítani, hogy ott vagyunk a világ legjobbjai között. Most ez is megtörtént, Dávid teljesítményével Európa, és azon belül Magyarország is nagyon komolyan bejelentkezett, - mondta Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány elnöke, aki a versenyen szakértőként a zsűri munkájában is részt vett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.