Hirdetés
. Hirdetés

Magyar siker a leghíresebb hackerversenyen

|

A BME CrySyS Lab diákjai diadalmaskodtak az iCTF-en.

Hirdetés

A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások tanszékén működő CrySyS Lab IT-biztonsági laboratórium idén 4. alkalommal szervezett diák hackercsapatot és indult el az amerikai UCSB által rendezett iCTF hackerversenyen.

Hirdetés

Az idei verseny azonban kivételesen jól sikerült: a !SpamAndHex nevű magyar csapat az első helyezést szerezte meg! Ez óriási siker, mivel az iCTF a egyik legrangosabb hackerverseny, és ez a legfontosabb és legjobban megszervezett azok közül, amelyben kifejezetten egyetemi csapatok a résztvevők. Idén 88 regisztrált csapat mérte össze az erejét az április 10-én magyar idő szerint 5 órától hajnali 2-ig tartó versenyen, ahol a !SpamAndHex végig az élbolyban versenyzett, de csak a verseny vége előtt 10 perccel sikerült az első helyre kerülni. Így izgalomban nem volt hiány!

 

A csapat magját a CrySyS Student Core diákkör tagjai alkották, hozzájuk csatlakozott néhány a labor tehetséggondozó programjában résztvevő újonc, valamint a labor tagjai és doktoranduszai. A csapattagok a következők voltak:

Ács-Kurucz Gábor
Badics Alex
Bencsáth Boldizsár
Bene Máté
Buttyán Levente
Félegyházi Márk
Gazdag András
Hegedűs Tamás
Hegyi Zsolt
Holczer Tamás
Horváth Máté
Kamarás Roland
Korsós Ákos
Kócsó Balázs
Miru György
Molnár Bálint
Molnár Gábor
Mózes Ádám István
Németh Antal
Kett József
Kiss Róbert
Koczka Tamás
Kurucsai István
Lomoschitz Lilla
Osztertág Dávid
Papp Dorottya
Papp Győző
Pék Gábor
Rostás Balázs
Szarka Gábor
Tolnai Miklós
Tóth Kamilla
Tóth Levente
Varga Erik Krisztián
Varga Iván András
Vaspöri Gábor

A sikerhez hozzájárultak a CrySyS Lab és a CrySyS Student Core támogatói is, melyek a következők voltak: Microsec, Evopro, MRG-Effitas, Tresorit, Balabit. Az ipari szponzorok segítsége nagyban segítette a laborban folyó szakmai tevékenységet!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.