Hirdetés
. Hirdetés

Magyar Telekom és a távközlési adó

|

A telko vállalat elfogadta a jövő hónaptól életbe lépő törvény módosításait.

Hirdetés

Az Országgyűlés 2012. május 18-án törvényt fogadott el távközlési adó bevezetéséről 2012. július 1-jétől határozatlan időre. Az adó a távközlési szolgáltatókat terheli, vezetékes és mobil hangforgalmuk valamint mobil SMS/MMS forgalmuk alapján. A távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény 2012. május 30-án került kihirdetésre. Az adó mértéke vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében 2 forint percenként valamint 2 forint SMS-enként és MMS-enként. A 2012. június 4-én elfogadott módosításokkal a 2012-re vonatkozó adómaximumok csökkentésre kerültek. Eszerint az adó mértéke magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 400 forintban, míg az egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 1400 forintban került maximálásra.

Az eredeti törvényszöveg szerinti adómaximumok – magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 700 forint, egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 2500 forint – 2013-tól kerülnek alkalmazásra. A vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében percenként 2 forintos, valamint SMS-enként és MMS-enként 2 forintos adómértékek nem változtak.

A törvénymódosítás eredményeként a Magyar Telekom a 2012. július–decemberi időszak után megközelítőleg 8 milliárd forint távközlési adót fizet, amely kevesebb a korábban bejelentett 10 milliárd forintos összegnél, miközben 2013-tól kezdődően a fizetendő távközlési adó összege évi 20 milliárd forint körül alakul előzetes becsléseik és a jelenlegi törvényszöveg alapján.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.