Hirdetés
. Hirdetés

Magyarország elit programozói versengtek az NNG-nél

|

Hatalmas csatával zárult az NNG C++ Grand Prix programozói versenye december 7-én a szoftverfejlesztő cég budapesti székházában. A selejtezőkön elindult, összesen mintegy háromszáz kódolóból nyolc diák- és hat szenior csapat jutott a döntőbe, hogy végül az NNG programozói által készített feladványon mérjék össze tudásukat. Az első helyet a verseny legfiatalabbjaiból álló Calmare csapat szerezte meg.

Hirdetés

Az ország legtehetségesebb C++ programozóit invitálta tudásuk összemérésére az iGO Navigációt fejlesztő, budapesti székhelyű NNG Kft. A világ legnagyobb autómárkáinak navigációs beszállítójának a versennyel nem titkolt célja, hogy minden évben megtalálja a magyar piac legjobb kódolóit.

Hirdetés

Idén a 288 jelentkezőből alkotott 96 csapatból az előselejtezőt követően végül
42 fő, összesen 14 team maradt állva. Nyolc diák és hat szenior csapat versenyzett a döntőben, hogy kiderítsék, melyikük a legjobb a számítógépes algoritmusok világában.
Hatalmas küzdelemben végül a legfiatalabbakból álló Calmare csapat által írt kliens diadalmaskodott a C++ Grand Prix programozói versenyen.

 

„Számtalan dolgot ki tudtunk volna hozni még a feladatokból, elég feszített volt a tempó. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egyedi algoritmusokat kellett írnunk, egy kicsit előre olvasva a többiek fejében”- mondta el a győztes csapat.

A döntőben 13 másik csapatot maga mögé utasító Calmare tagjai a 2014-es barcelonai Mobile World Congress konferencián való részvételre is jogot nyertek. Második helyen a szintén juniorokból álló giliszta végzett, számukra az NNG egy-egy Hermann Miller Celle különlegesen ergonomikus széket ajánlott fel, a harmadik helyet pedig a szintén egyetemistákból álló 0b11umvirátus szerezte meg, amelynek tagjai Leap MotionTM Controllereket kaptak. A Red Bull által biztosított, a legjobb szenior csapatnak járó különdíjat, három darab 2014-es Forma-1 Magyar Nagydíj belépőt a We are Laser Focused tagjai szerezték meg.

 

A versennyel kapcsolatban Magyari Andrea, az NNG HR igazgatója elmondta: „Örülünk, hogy versenyünkön összesen közel 300 programozó vett részt, juniorok és tapasztaltabbak egyaránt. Kiemelkedő volt a teljesítmény, amit a csapatok mind a selejtezők, mind a döntő során mutattak és számos kiváló tehetséget ismerhettünk meg. Közülük terveink szerint többen az NNG-nél folytatják majd pályájukat. Ha a hazai programozói utánpótlásra sokszor rá is mondják, hogy létszámban nehezen tud lépést tartani a piaci igényekkel, minőségben azonban biztosan a világ élvonalában vagyunk – ez most is bebizonyosodott” – tette hozzá Magyari Andrea.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.