Hirdetés
. Hirdetés

Magyarul is elérhető a Microsoft Office 2010

|

A szoftvercég hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói.

Hirdetés

Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetők magyar nyelven.

Az Office 2010 a megszokott alkalmazások továbbfejlesztett felhasználói felülettel és új lehetőségekkel bővülve szolgálja ki a számítógéppel dolgozók mindennapjait.

A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egyidőben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali PC-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.

?Nagy várakozással tekintünk a Microsoft Office 2010 magyar nyelvű változatának megjelenésére, mert ez a változat olyan új lehetőségeket kínál a felhasználóknak, amelyek jelentősen könnyebbé és profibbá teszik a mindennapi munkát. A párhuzamos szerkesztés, az új Office web-alkalmazások, a fejlett adatelemzés, vagy akár a video-szerkesztési lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a felhasználók egyszerűbben működjenek együtt egymással, hatásosabban életre tudják kelteni a bennük rejlő ötleteket és könnyen használhassák az Office-t bárhonnan, akár még mobilról is." - foglalta össze az újdonságok legfontosabb előnyeit Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Újdonságok

Az Office 2010 szolgáltatásai számos új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak:

? Kapcsolat és közös munka a Microsoft Word, Excel, a PowerPoint és a OneNote programokkal: a felhasználók egyidőben, egymással párhuzamosan szerkeszthetik ugyanazt a dokumentumot, kiküszöbölve így a korábban külön elvégzett összefésülést, összegyűjtést. Az Outlook új levélkezelési lehetőségei - mint pl. a párbeszéd nézet, vagy a gyorslépések - jelentősen felgyorsítják a levelek feldolgozását, időt takarítva meg ezzel a fontosabb feladatok javára. Az új Outlook Social Connector az egyes személyekkel közös előzményeket és a népszerű közösségi hálózatok értesítéseit (feedjeit) rögtön az Outlookba helyezi a levelek mellé.

? Bárhol dolgozhat az Office Web alkalmazásaival (Office Web Apps): a Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote fájlok, böngészőn keresztül is elérhetők és szerkeszthetők. A Web Applications segítségével megnyitott dokumentumok megőrzik formátumukat, így ugyanolyan megjelenéssel találkozhatunk a különböző felületeken. A Windows Phone Marketplace-en keresztül az Office Mobile 2010 is elérhető, és ingyenesen letölthető a Windows Mobile 6.5 operációs rendszert használó, Office Mobile-lal rendelkező felhasználóknak. Az Office Mobile 2010 segítségével ugyanolyan könnyű az Office dokumentumok megnyitása és szerkesztése, mint az asztali PC-n. Segítségével úgy lehet dolgozni, hogy az Office dokumentumok böngészhetők, szerkeszthetők és feltölthetők a Microsoft SharePoint? 2010 oldalakra - akár a telefonba mentettük el, akár egy e-mailhez csatoltuk.

? Új látvány-elemekkel fokozható a felhasználói élmény: a szöveges tartalom videóval, szerkesztett képekkel valamint a PowerPoint közvetítési lehetőségeivel bővíthető. Nem szükséges külső alkalmazás egy videó megvágásához, átszínezéséhez, vagy akár egy fénykép hátterének eltávolításához sem. A közvetítés funkció segítségével az interneten, vagy az intraneten keresztül közvetlenül a PowerPoint alkalmazásból biztonságosan közvetíthetjük a hallgatóság számára a bemutatónkat. A Microsoft Office Backstage funkciónak köszönhetően a dokumentum tulajdonságai és a vele kapcsolatos műveletek, mint pl. a nyomtatás egy látványos teljes-képernyős nézetben érhetők el. Az Excel értékgörbék szolgáltatása pedig az adatok és trendek megjelenítését oldotta meg még látványosabb módon.

? A gyors döntésekhez elengedhetetlenül fontos az azonnali adat-hozzáférés, amellyel kihasználhatók az üzleti intelligencia kínálta lehetőségek. Így az Office alkalmazásokkal végeredményben a mindennapi munkában használt adatokból értékes, a helyes döntések előkészítéséhez szükséges információk válnak. Az Excel 2010 a szeletelők segítségével megkönnyíti a pivot táblák felhasználását, illetve a PowerPivot segítségével lehetővé teszi akár több százmillió soros adatbázisok elemzését is.

? A OneNote 2010 mindegyik alkalmazáscsomag részévé vált: a népszerű jegyzetelő és személyes információgyűjtő alkalmazás most már minden Office csomagot vásárló felhasználó számára elérhető és így hatékonyabban tudja rendszerezni személye és üzleti információit.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.