Hirdetés
. Hirdetés

Már 20Gbps-t tud a Facebook drónos internete!

|

A cég egyre közelebb jut a forradalmi technológia megvalósításához.

Hirdetés

A Facebooknak sikerült két torony között 20 Gbps sebességgel adatokat átvinnie, és ezzel nagy lépést tett drónokon alapuló internet-szolgáltató technológiájának megvalósítása felé.

A tesztek az úgynevezett E-sávban, vagyis a 60 és 90 GHz közti frekvenciatartományban zajlottak. Ezt a sávot többnyire két pont közti közvetlen adattovábbításhoz használják, mert érzékeny a távolságra, az időjárásra és az akadályokra.

A Facebook 60 centiméteres parabolaantennával küldte át a jeleket Malibuból a 13 kilométerre lévő Woodland Hillsbe, ahol egy 120 centis antenna fogadta az adást. A 20 Gbps eléréséhez nagyon pontosan kellett célzni, mert már egy-két tizedfokos eltérés is súlyos kimaradásokat eredményezett. A Facebook a feladat bonyolultságát ahhoz hasonlította, mintha egy baseball-játékosnak egy negyeddollárost kéne eltalálnia.

A mérnökökre azonban még sok munka vár, mert a Facebook Aquila drónjai 18-27 kilométer magasságból fogják közvetíteni az internetes jeleket, és nem lehetnek mindig pont a cél fölött, ezért a hatótávot 30-50 kilométerre, a sávszélességet 30 Gbps-re kell megnövelni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.