Hirdetés
. Hirdetés

Már a CES-en bemutathatják a Windows 8 előzetesét

|

A New York Times szerint a CES alkalmával bemutatandó táblagépek némelyikén már a Windows 8 előzetes változata fut majd.

Hirdetés

Januárban itt a következő CES, amiből nem maradhat ki a Microsoft. A mobil irányba erőteljesen fejlődő szoftveróriás számos Windows alapú táblagépet állít majd ki, és a New York Times értesülései szerint ezek közül némelyiken már a Windows 8 korai előzetes változata fut majd.

A New York Times meg nem nevezett forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy Steve Ballmer, a Microsoft vezére január ötödikei nyitóbeszédében leplezi majd le a partner gyártók - például a Samsung és a Dell - táblagépeit, melyek természetesen Windowst futtatnak majd. Az információk szerint Ballmer prezentációja során megvillantja a táblagépeken futó Windows 8-at is.

Az egész iparág kíváncsian várja a prezentációt. A gyorsan növekvő mobil piacon csak nemrég mutatkozott be a Microsoft a Windows Phone 7-el, miközben az Apple iPad igen sikeres és az Androidot mind több gyártó használja fel táblagépéhez. A Gartner előrejelzése szerint 54, 8 millió táblagép talál majd gazdára 2011-ben.

Persze még nem volt időnk elfeledkezni arról az előző CES alkalmával alibiből bemutatott Slate-ről, melyet 2010-re ígért a Microsoft. Akkor is nyilvánvaló volt, hogy az iPad bemutatásának híre nyomán rakták össze azt a sosemvolt gépet, melyet azóta sem láthattunk sehol. Tekintettel annak elavult kezelőfelületére ez nem is baj.

 

 

Ballmer ma is hasonlóan néz ki, de a
2009-es CES-en bemutatott Slate akkori formájában
soha nem fog elkészülni, és ez nem is baj.

A Windows Phone 7 nagyon jó fogadtatásra talált az okostelefon-vásárlók körében és sokan azt remélték, hogy ez köszön majd vissza a táblagépek érintőképernyőin is. Iparági megfigyelők szerint túl korai fázisban áll a Windows 8 ahhoz, hogy akár egy korai változata is bevezethető vagy akár bemutatható legyen, mint táblagép operációs rendszer. Annyi persze bizonyos, hogy egyértelműen tábla platformnak (is) készül majd a Windows 8, mely 2012-re várható.

A New York Times a Samsung új Windows alapú gépéről is közölt részleteket, amely méretében megegyezik majd az iPaddel, de tartalmaz majd egy oldalra kicsúsztatható billentyűzetet is. Windows 7-et futtat majd, melyet virtuális képernyővel is kiegészítettek, mely akkor aktív, ha a billentyűzet be van csúsztatva.

A Times találgatásait persze - érthetően - nem mindenki veszi készpénznek, legalábbis ami a Windows 8 ilyen korai bevetését illeti.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.