Hirdetés
. Hirdetés

Már az Apple iPhone 3GS-t is feltörték

|

A legelső iPhone-t kártyafüggetlenné tévő hacker most elkészítette azt a programot, ami 3GS-re is lehetővé teszi bármilyen program telepítését.

Hirdetés

A most 19 éves George Hotz 2005-ben díjat kapott az Inteltől Googler nevű projektjéért, először mégis 2007-ben került be a hírekbe, amikor négy másik társával együtt kiegészítő hardver felhasználása nélkül kártyafüggetlenné tette az eredeti iPhone-t - igaz, némi forrasztási és szoftveres jártasság azért szükséges volt a beavatkozáshoz. Hotz most a 3GS-hez adott közre egy programot, ami lehetővé teszi, hogy az Apple hivatalos szoftverterjesztési mechanizmusát, az App Store-t megkerülve telepítsenek programokat a legújabb iPhone-ra. A purplea1n nevű programnak Windows - beleértve a Windows 7-et is - és OS X operációs rendszerek alatt futó verziója is létezik, a működéséhez pedig a legfrissebb iTunes verzió és a 3.0-s iPhone 3GS firmware szükséges.

A jailbreaking típusú törés arra használható, hogy a Cydia és az Icy nevű programokkal az Apple által el nem fogadott, nem terjesztett programok is telepíthetők legyenek az iPhone-ra és az iPod Touch-ra az App Store megkerülésével. Az, hogy az Apple nem enged egy-egy alkalmazást az App Store-ba, nem feltétlenül jelenti azt, hogy annak tartalma káros. Például egyes nyolcbites számítógépek vagy játékkonzolok emulátorait sem engedélyezi a cég a bizonytalan jogi háttérre hivatkozva.

Hotz az első iPhone verzió sikeres kártyafüggetlenítése után azt állította a blogján, hogy a CertiCell alapítójával, Terry Daidone-nal elcserélte saját, 4GB-os készülékét három 8GB-os iPhone-ra és egy Nissan 350Z sportkupéra. (A Nissan méretarányáról vagy koráról nem szól a fáma.) A Hotz és társai által alkalmazott eljárást később tisztán szoftveres, az iPhone megbontása nélkül működő módszer váltotta fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.