Hirdetés
. Hirdetés

Frekvenciapályázat: már holnap?

|

Az egyik napilap szerint már a héten megjelenhet az a pályázati kiírás, ami lehetővé tenné, hogy belépjen egy negyedik távközlési szolgáltató a hazai mobilpiacra. Ha a pályázat netán sikertelen lenne, akkor a meglévő szolgáltatók pályázhatnának a frekvenciatartományra.

Hirdetés

A Népszabadság állítása szerint több forrásból is úgy értesült, hogy még a héten, akár már holnap megjelenhet a pályázati kiírás, miután az ezt igénylő rendelet már hatályba lépett.

A terv az, hogy egy újabb piaci szereplő kapna meg a jelenleg szabad 10,8 MHz-nyi frekvenciablokkból 5 MHz-nyi frekvenciakészlet, de a pályázat eredménytelensége esetén, második körben akár állami tulajdonú, vagy a piacon jelenleg ott lévő céggel is koncessziós szerződést kötnének rá.

A kormány reményei szerint egy új mobilszolgáltató megjelenésének jótékony hatása lenne a piaci versenyre, ami az árak és a minőség tekintetében is előrelépést hozhatna, illetve új szolgáltatások jelenhetnének meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.