Hirdetés
. Hirdetés

Már letiltható a Windows 7 SP1

|

RTM állapotba került a szervizcsomag, amely talán 2011 januárjában érkezhet.

Hirdetés

A Microsoft frissítette a Windows Service Pack Blocker Tool Kit segédprogramját, így az már képes blokkolni a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 rendszerekhez érkező első szervizcsomagot (SP1). Mindezt nem sokkal az után tette, hogy a pakknak elkészült a kiadásra jelölt változata (RTM).

 

 



Ennek köszönhetően a céges felhasználók gondosan megtervezhetik a frissítés mikéntjét és idejét, valamint tesztelhetik üzleti alkalmazásaikat, hogy azok hogyan viselkednek Windows 7 SP1, illetve Windows Server 2008 R2 SP1 rendszereiken. A redmondi szoftvercég tájékoztatása alapján egyébként a felhasználók csak a szervizcsomag megjelenését követő egy évig tudják majd letiltani az Automatic Updates szolgáltatáson keresztül érkező frissítést, utána az SP1 automatikusan települ majd, még akkor is, ha korábban blokkolva volt.

A Windows 7 SP1 egyébként a korábbi hírek alapján főként hibajavításokat és foltozásokat fog tartalmazni. Az újdonságokat leginkább szerveroldalon kell keresnünk, mivel a Microsoft korábbi tájékoztatása alapján a biztonsági frissítések mellett csupán a Távoli Asztal kapcsolathoz (Remote Destkop) érkező RemoteFX támogatás kerül majd be a Windows 7 csomagjába, amely a friss Windows Server 2008 R2-vel való együttműködés miatt szükséges. Míg a Windows Server 2008 R2 SP1 a Dynamic Memory és a RemoteFX virtualizációs megoldásokkal fog gazdagodni.

A szervizcsomag RC változata körülbelül két hete jelent meg. A Microsoft tájékoztatása alapján a végleges verzió pedig valamikor 2011 első negyedévében érkezhet. Ám mivel a redmondi szoftvercég általában a megjelenés előtt két hónappal szokta kiadni a blokkoló eszközét, ezért elképzelhető, hogy a Windows 7 SP1 már januárban ott kopogtathat a platform felhasználóinak a gépein.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.