Hirdetés
. Hirdetés

Már megint a belgák!

|

A belga kormányzat hamarosan az OpenDocument formátumot is alkalmazni fogja az egyes kormányzati iratok kezelésénél és tárolásánál.

Hirdetés

A bejelentés szerint 2007. szeptemberéig minden belga kormányzati szervnek olyan alkalmazásokat kell használnia, melyek probléma nélkül képesek kezelni a nemrég óta ISO-szabványként is működő XML-alapú OpenDocument (ODF) formátumot.

A jelentések, összefoglalók, táblázatok, bemutatók és más dokumentumok a kormány elképzelése szerint így még zökkenőmentesebben és olcsóbban lesznek kezelhetőek szerte az országban. Sőt, ha a program sikeresnek bizonyul, 2008-tól az ODF lesz a szabványos csereformátum.

A kicsiny Belgium ezzel a lépésével az amerikai Massachusetts állam mellé zárkózott fel, mely 2007. január 1-től fogja használni az ODF-et, mint szabványos dokumentumformátumot. Bár Belgium kicsi, azt nem szabad elfelejteni, hogy az ország fővárosában, Brüsszelben dolgozik az Európai Unió számos vezető testülete és szervezete is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.