Hirdetés
. Hirdetés

Már nem akar belenézni a titkosított e-mailekbe Amerika

|

Egyelőre nem hoznak új törvényt az Egyesült Államokban a titkosított üzenetek feltörésével kapcsolatban.

Hirdetés

Barack Obama amerikai elnök és kormánya már nem szorgalmazza azt a törvényi szabályozást, amely lehetővé tenné a hatóságoknak, hogy beletekintsenek a magánfelhasználók titkosított üzeneteibe, jelentette be a Fehér Ház szóvivője. Csütörtökön az FBI igazgatója, James Comey azt mondta egy szenátusi meghallgatáson, hogy a kormányzat nem keresi e lehetőségét egy olyan törvény életbe léptetésének, amely lehetővé tenné számukra a titkosított üzenetek feltörését. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a titkosítás használata komoly kihívások elé állítja az FBI-t köz- és nemzetbiztonsági feladatainak ellátása során.


Korábban a technológiai cégek - köztük a Facebook, az Apple, a Microsoft és a Google - ellenezték, hogy kormányzati intézkdésekkel gyengítsék a magánszféra megvédésére hivatott titkosítási rendszereket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.