Hirdetés
. Hirdetés

Már tesztelik a Google mobilt

|

A Google kiosztott egy Android operációs rendszerrel működő kísérleti mobiltelefont néhány alkalmazottjának, ami újra életre keltette a titokzatos Google mobilról szóló pletykákat.

Hirdetés

A készülék fotója már megjelent a Twitteren.
A hivatalos Google Blog posztjában, szombat reggel jelent meg a hír, miszerint a cég világszerte kiosztott egy új kísérleti mobiltelefont néhány alkalmazottjának, hogy azok tesztelhessék az új funkciókat. Nem esik szó arról, hogy ez konkrétan egy Google márkájú készülék lenne. Ugyanakkor még korábban egy Twitter üzenetben a Google egyik munkatársa, aki egynek vallotta magát a tesztelők közül, ?Google phone" névvel illette a készüléket, ezzel is táplálva az erre vonatkozó találgatásokat.

Persze ezek a találgatások már akkor lábra kaptak, mielőtt a cég kiadta volna Android operációs rendszerét. A Google azonban nem saját telefonnal jelent meg Android név alatt, hanem egy operációs rendszerrel, melyet telefongyártók használhatnak saját készülékeikben.

A Google blog posztjában Mario Queiroz termék igazgató-helyettes jelentette ki, hogy a Google azzal a céllal bízta alkalmazottaira a mobilokat, hogy azok tesztelhessék az új funkciókat.

"Nemrégiben merült fel az ötlet a mobil laborban egy új eszközről, amely egy partnercégtől származó innovatív hardvert és Android operációs rendszeren működő szoftvert futtat, hogy kísérletezhessünk új mobilos szolgáltatásokkal, képességekkel. Megosztottuk ezeket a készülékeket a Google alkalmazottakkal világszerte, azaz ők tesztelik az új technológiát és segítenek a fejlesztésében." További részleteket nem állt módjában a blogon megosztani a termékről.

Az igazgató-helyettes írása arra a Twitter bejegyzésre tűnik válasznak, amelyet egy Google alkalmazott írt pénteken este, aki azt állította, hogy nála van ?a telefon". A Twitter bejegyzés, amelyről először a TechCrunch írt, a spekulációk új hullámát indította el.

"Te jó ég, tüzijátékoztunk és valamennyien megkaptuk az új Google Phone-t. Gyönyörű!" - írta Leslie Hawthorn, a Google Open Source csoportjának programmenedzsere. Ugyan a Google Phone kifejezés egy olyan eszköz leírására szolgál, amelyet a Google épített és annak nevét is viseli, sokan mégis bármilyen telefonra használják, ami Androidot futtat. Emiatt nem egyértelmű, hogy Google márkájú eszközről lett volna szó.

Pénteken egy podcast készítő, Jason Howell állította, hogy ő látta az adott telefont. A hardvert a HTC készítette és Android 2.1-et futtat, ami a szoftver következő verziója. Az alkalmazottak  szolgáltató-független mobilokat kaptak. Amit a szemtanú látott, az egyébként épp az AT&T hálózatát használta.

"Vékony volt. Meg merem kockáztatni, talán még az iPhone-nál is kicsit vékonyabb." - írta. Az eszköz nem hardveres, hanem virtuális, érintőképernyős billentyűzetet használt. A szemtanúként író férfi szerint a Google néhány napon belül pontosabb részleteket kíván közzé tenni az ügyben.

A Google Nexus One mobilkészülék fényképe nemrég megjelent a Twitteren is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.