Hirdetés
. Hirdetés

Már tesztelik a Microsoft új keresőmotorját

|

A Microsoft elkezdte kereső motorja új verziójának tesztelését, amely egy új képkeresési szolgáltatást, átalakított kezelőfelületet, valamint olyan eszközöket is tartalmaz, amelyek segítik a keresési találatok pontosítását. Emellett új nevet is adtak neki: Windows Live Search.

Hirdetés

A béta verzió a live.com weboldalról érhető el, amit a Microsoft még tavaly novemberben hozott létre azzal a céllal, hogy ott egyesíti különféle termékeinek online szolgáltatásait.

A Windows Live Search valószínűleg még hónapokon keresztül tesztelés alatt lesz, és mikor a tesztidőszak lejár, lecserélik vele a jelenlegi MSN Search szolgáltatást, valamint az MSN.com weboldal keresési funkcióit is ez látja majd el. Az egyik fő újítás a már meglévő szolgáltatások mellett az lesz, hogy a felhasználóknak lehetőséget biztosítanak a keresési találatok egyetlen lapon történő megjelenítésére, s így nem lesz szükség több oldalon keresztül böngészgetni a listát.

A szintén új képkereső motor a talált képek előnézeti méretének beállítására is lehetőséget biztosít, emellett a teljes méretű képet is megtekinthetjük anélkül, hogy el kellene navigálni az oldalról. A szolgáltatásban úgynevezett makrókat is elmenthetünk, amely tárolja eddigi kereséseinket és azok pontos paramétereiet, amiket így másokkal meg is oszthatunk. Ezeket az újdonságokat a nemrég felvásárolt Picsearch vállalat fejlesztette ki.

A fejlesztésekre nagy szükség van, jelenleg ugyanis a vezető Google és a második helyen lévő Yahoo után nagy lemaradással kullog az MSN Search. A Google piaci részesedése 41,4%, míg a Yahoo-é 28,7%. Ezek mellett egyelőre eltörpül az MSN a maga 13,7%-ával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.