Hirdetés
. Hirdetés

Már több millióan töltötték le a végleges Firefox 3.5-öt

|

Elsősorban sebesség javulást ígérnek a fejlesztők az új böngésző végleges verziójában.

Hirdetés

Az első vélemények alapján valóban gyorsult a mától letölthető böngésző, ami a felhasználók szerint igencsak ráfért a már jelentősen elterebélyesedett programra. Javítottak a JavaScript kezelésen és támogatja a legújabb technológiai szabványokat is.

A Mozilla fejlesztői ebben a verzióban többek között már alkalmazzák a TraceMonkey nevű JavaScript motort, amely hibáinak javítgatása miatt majdnem elúszott a mostani megjelenés. Bár minden jel szerint érdemes volt azt finomíttatni.

A programot a megjelenése utáni órákban több millióan letöltötték, s a fejlesztők azt remélik, hogy a Firefox 3.5 megdönti a 3.0 egy napos (24 órás) rekordját, amely több mint 8 millió letöltőt jelentene.

Az új funkciók között találjuk például a privát böngészés opciót, amely segítségével úgy böngészhetünk, hogy nem hagyunk nyomokat magunk után. Illetve az új Firefox-szal bármikor egyszerűen törölhetjük böngészési előzményeinket, ha azokat titokba szeretnénk tartani. Vagy az előzményekben megkeresve azokat, vagy egy bizonyos időintervallumig visszamenve. A hírek szerint javítottak a rosszindulatú programok elleni védelmen, illetve az intelligens címsor funkción is. Könnyebb testre szabni és új arculattal ellátni.

 

 

 

Videó az újdonságokról


Érdekes magyar vonatkozású újdonság, hogy az előre telepített keresőalkalmazások között a 3.5 verzióban megtalálhatjuk a polymeta.hu-t, amelyet hazai fejlesztők készítettek.

A most megjelent végleges böngésző egyébként úgy tűnik hogy megegyezik a múlt hét közepén megjelent bétával, ami azt is feltételezi, hogy a Firefox teszterei nem találtak nagyobb hibát a programban.  

Természetesen a független biztonsági szakemberek és a felhasználók azonnal tesztelni kezdték a programot, s az elkövetkező napokban várhatóan számos hibára fogják felhívni a fejlesztők figyelmét.
 
Firefox 3.5 Windows, Mac és Linux verzióban mintegy 58 nyelven tölthető le, illetve frissíthető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.