Hirdetés
. Hirdetés

Másolásvédelmet kapnak a 3D-s nyomtatók

|

A SendShapes gondoskodik róla, hogy egy modellt egyszer lehessen kinyomtatni.

Hirdetés

Várhatóan hamarosan nagy név lesz a jelenleg startupként működő, kaliforniai Authentise, amely egy érdekes technológiát talált fel. A csapatnak a SendShapes köszönhető, amely a következő hónapban jelenik meg, és arra való, hogy biztosítsa: a 3D-s nyomtatóknak elküldött 3D-s modelleket csak egyszer lehessen kinyomtatni

Hirdetés

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a nyomtatók ezentúl nem egy nyers fájlt kapnak, hanem hasonló elven érkezik az adat, mint a Netflixnél. Ott a felhasználók olyan sorrendben küldi a stream képkockáit a videókhoz, hogy azt meg lehessen nézni. 

A SendShapes elküldi az utasításokat ahhoz, hogyan kell a nyomtatónak létrehozni a tárgyat, majd ezek az utasítások azonnal törlődnek, ahogy a műveletnek végre. Így a nyomtató már nem kapja meg a teljes, virtuális képet a dizájnról. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.