Hirdetés
. Hirdetés

MBMS-t tesztel az Ericsson

|

Az Ericsson sikeres együttműködési teszteket végzett Multimedia Broadcast Multicast Service megoldására vezető lapkakészlet-szállítókkal.

Hirdetés

Az MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Service - multimédia-sugárzási multicast szolgáltatás) egy bővíthető, rugalmas megoldás, amely lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők számára különböző tartalomformáknak a mobilhálózat különböző részeibe történő sugárzását. Segítségével a hálózatüzemeltetők költséghatékonyan és gyorsan bevezethetik az olyan multimédiás szolgáltatásokat, mint például szórakoztató, közlekedési, időjárási és hír témájú vészhelyzeti értesítők és egyéb sugárzott információs szolgáltatások.

Az MBMS felhasználja a meglévő hálózati infrastruktúrát az olyan multimédiás szolgáltatások, mint például a mobil TV sugárzásának megkönnyítésére. Korlátlan számú felhasználó számára teszi lehetővé a szolgáltatás egyidejű használatát, stimulálja az új mobil tömegmédiás szolgáltatások fejlesztését, valamint a mobil TV tömegpiaci elterjedésének sarokköveként szolgál.

A együttműködési teszteket számos vezető platformszállító megoldásaival elvégezték, köztük az Ericsson Mobile Platforms és Qualcomm termékeivel. Az Ericsson MBMS-megoldásának 3G hálózatokban való kereskedelmi bevezetése a korai bevezetési rendszerekkel kezdődik 2008 márciusában, ezt a teljes indítás 2008 szeptemberében fogja követni.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádió termékterületének vezetője szerint: "Mivel a kézikészülékek nagy része ezen szállítók lapkakészleteire épül és az Ericsson mobilhálózatok bizonyítottan jó együttműködési képességgel rendelkeznek, mind az MBMS hálózatüzemeltetők körében való terjedése, mind az MBMS-végberendezések rendelkezésre állása biztosított. Ez azt jelenti, hogy az MBMS-funkció a holnap mobilrendszereiben és termináljaiban természetes és szabványos funkció lesz majd."

"A hálózatüzemeltetők egyre inkább keresik az új lehetőségeket meglévő infrastruktúrájuk hasznosítására, és együttműködnek tartalomszolgáltatókkal, hogy a végfelhasználóknak csúcstechnológiájú multimédiás szolgáltatásokat kínálhassanak. Az MBMS lehetővé teszi a multimédiás szolgáltatások tömegpiaci kereskedelmi forgalomba hozását és bevezetését, lehetővé téve a hálózatüzemeltetők számára új bevételi források kialakítását és a jövőbeni igényeknek való megfelelést" - fejti ki Ewaldsson.

Az együttműködési tesztek az Ericssonnak és a vezető lapkakészlet-szállítóknak az MBMS-technológiába vetett határozott hitét tükrözik. Az eddig is úttörő szerepet játszott az MBMS terén, és 2006 áprilisában az Ericsson MBMS-megoldás segítségével megszervezte a világ első élő mobil TV bemutatóját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.