Hirdetés
. Hirdetés

Még kisebb Cornice mini HDD-k, nagyobb kapacitással

|

A miniatűr merevlemezeket gyártó Cornice vállalat bejelentette, hogy a hamarosan Las Vegasban megrendezésre kerülő International Consumer Electronics Show (CES) keretein belül mutatják be legújabb generációs meghajtó egységüket, melyek amellett, hogy jelentősen kisebb méretűek, kapacitásuk is megnövekedett.

Hirdetés

A legújabb, negyedik generációs termékek 8, illetve 10 gigabájtos változatban lesznek egyelőre kaphatóak, valamikor az első negyedév végén. Maga a tárolásra szolgáló mágnesezhető korong nem változott: továbbra is mindössze egy hüvelyk átmérőjű, de az egész egység méretét mégis sikerült mintegy 40%-kal csökkenteni a korábbi generációhoz képest. Ráadásul azok kapacitása mindössze 4 gigabájt.

"Nagyjából 20 hónappal ezelőtt kezdtük a tervezési munkálatokat. Ekkor tettük fel magunknak a kérdést: mire van a leginkább szükség egy új generáció esetében. A vastagsággal nem voltak problémák, ellenben a széllel és a hosszal igen, úgyhogy lenyestünk belőle." - mondta Kevin Magenis, a vállalat társalapítója egy telefonos interjú során.

Az új egység méretei: 30x40x3,5 mm - elsősorban a mobiltelefonokba szánják őket. Óvatos becslések szerint ez a piac 2004 és 2009 között 325%-os növekedést realizálhat. Akkorra a nagyjából egymilliárd mobiltelefonból 72 millió beépített mini merevlemezzel fog rendelkezni. Márpedig ha ez bekövetkezik, akkor a hordozható audió lejátszók piacán is számottevő növekedés várható. Elemzők szerint 2009-re 43 millió ilyen eszközt értékesíthetnek.

Egyelőre a Samsung érdeklődik leginkább a merevlemezes technológiák iránt a mobiltelefonjai számára, de Magenis szerint fél éven belül nagyjából egy tucat ilyen készülék lehet forgalomban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.