Hirdetés
. Hirdetés

Még nem veszett el a T-Mobile felvásárlása?

|

Ugyan az Amerikai Szövetségi Kommunikációs Hatóság tiltó döntést hozott, az AT&T mégsem adja fel. Létrejöhet a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója?

Hirdetés

Amint arról két napja írtunk, a 39 milliárdos ügylet hatósági meghallgatásra megy, mielőtt adminisztratív jogi döntés születne az FCC-nél. A nyilvánosságra hozott felülvizsgálati döntés szerint az ügylettel az Egyesült Államok mobilpiacának történetében legnagyobb céges koncentrációját hozná létre, ami ellenkezik a közérdekkel. Az FCC versenyellenességet megállapító döntésének indoklása lényegében hasonló ahhoz a konklúzióhoz, amelyet az amerikai Igazságügyi Minisztérium augusztusban megfogalmazott.

Ebbe a döntésbe azonban nem nyugszik bele az AT&T, jelentette be a távközlési óriás tegnap. A két vállalat közös döntése szerint egyelőre jegelik az FCC-vel való küzdelmet, inkább az igazságügyi minisztériumra, illetve az annak ítéletével szembeni védelemre koncentrálnak. A kommunikációs hatóságot mindazonáltal nem lehet teljesen kiiktatni a képből, az AT&T úgy fogalmazott, hogy a vele való megegyezésre akkor kerül sor, amikor az „idő alkalmassá válik".

Ugyanakkor a történtek egyben komoly pénzügyi terhet is rónak a telco vállalatra, mivel a Deutsche Telekommal való megállapodás sikertelensége esetén 4 milliárd dollárt köteles fizetni az AT&T. Az adóelőleg 3 milliárd dollárnyi készpénzben és 1 milliárd dollárnyi frekvenciasáv-díjban „materializálódik" a negyedik negyedévben.

A kialakult helyzet egyébként finoman szólva is megosztott. A digitális jogokért küzdő civil szervezet, a Public Knowledge például dicsérte az FCC döntését. Gigi Sohn, a jogvédő csoport elnöke szerint a meghallgatáson, ahol a távközlési óriáscégnek bizonyítania kellene az új munkahelyek létrehozását, az fog kiderülni, hogy az ügylet valójában nem rombolná le az állásokat. Andrew Jay Schwartzman, a Media Access Project nevű nonprofit jogi cég alelnöke pedig felhívta a figyelmet, az FCC döntése úgy értelmezhető, hogy az AT&T/T-Mobile egyesülés egy olyan duopóliumot hozna létre, amely emelné a szolgáltatási- és termék árakat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.