Hirdetés
. Hirdetés

Még nincsenek veszélyben az ATI inteles lapkái

|

A DailyTech értesülései szerint az Intel nem vonja vissza az ATI licencét a processzorait támogató chipkészletek gyártására, de nem is újítja meg azokat.

Hirdetés

A DailyTech az Intel belső köreiből származó információkra hivatkozva azt állítja, a processzorgyártó az AMD és az ATI összeolvadása után sem vonja vissza az ATI licencét a processzorait támogató lapkakészletek gyártásra, de annak előre látásához sem kell különösebb jóstehetség, hogy nem is fogja megújítani azokat lejáratuk után.

Noha valószínűsíthetően erre a lépésre egyik félnek sem lennének jogszerű eszközei, a The Inquirer tegnapi cikke szerint sem tervezi a két "partner" a keresztszerződések felülvizsgálatát és egyoldalú felmondását.

Az ATI legújabban beharangozott RD600-as chipkészlete, mely a vállalat ez idő szerinti legígéretesebb modellje, a cég Triple Play megoldását hozná egy kalap alá az Intel Conroe-jával. Az RD600-as egység tervezett 2006-os megjelentetési dátumát persze még az ATI és az AMD összeolvadásának kihirdetése előtti időkben állapították meg.

A szerződések idő előtti felmondása ellen érvelők további szempontja, hogy az ATI számára még évekbe kerülhet az AMD-be való teljes beilleszkedés, első közös fejlesztésű termékeiket is legkorábban 2008-ra ígérik. Ezt figyelembe véve az Intelnek egyelőre nem sürgős a szakítás. Más a helyzet az RS700-as chipkészlettel, ez a későbbi kifutású fejlesztés már komolyan függ az Intel - meglehetősen kétséges - jóindulatától.

Mindazonáltal egyelőre az Intel sincs abban a helyzetben, hogy minden következmény nélkül lerázza magáról az ATI-t. A cég portfoliójában több saját márkanév alatt futó, de ATI-fejlesztésű alaplap található, mint amilyen például a Grant Country. Az Intel Bearlake generációjával persze ez a kérdés is hamarosan megoldódik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.