Hirdetés
. Hirdetés

Még okosabb lesz a mobilos Outlook

|

Hasznos új szolgáltatásokkal egészíti ki a Microsoft az Outlook Android- és iOS-változatát. Bővülnek a hangos lehetőségeink, és több szempontból is egyszerűbbé válik a munka.

Hirdetés

Már jó ideje hangoztatják a fejlesztők, hogy a jövő a mobiloké, és a felhasználóknak is érdemes lassan megszokniuk a "mobile first" irányelvet - de ez valahogy a gyakorlatban még nem igazán működik, hiszen főleg az összetettebb szoftvereknél egy csomó funkciót körülményesen, vagy egyáltalán nem tudunk elérni kisképernyős eszközökön. Azért szép lassan javul a helyzet, most épp a Microsoft igyekszik közelebb hozni saját levelezőjének mobilos változatát az asztalihoz.

Hirdetés

Rövidesen fontos új lehetőségekkel bővül az Outlook iOS- és Android-változata. Az elkövetkező hetekben terjesztésre kerülő újdonságok egyrészt megkönnyítik a váltást a program asztali és mobil verziója között, másrészt felgyorsítják a munkát a hordozható eszközökön.

Az Outlook asztali változatának felhasználói hamarosan kis üzenetet kapnak, amelyben felkérik őket, hogy próbálják ki a program mobil változatát. Ha ezek után letöltik és megnyitják az appot, a számítógép képernyőjéről egy QR kódot beszkennelve biztonságosan átvihetik Microsoft hitelesítő adataikat az asztali Outlookból a hordozható eszközre, vagyis a belépéshez nem kell a felhasználó nevüket és a jelszavukat beírniuk.

Azoknak is hasznos új funkciók jönnek, akik már most is használják telefonokon az Outlookot. A továbbfejlesztett app többféleképpen is a kezünk alá dolgozik: ha azt érzékeli, hogy valamilyen találkozóra vagy megbeszélésre invitáló meghívót kaptunk, automatikusan felkínálja a válaszlehetőséget, és a legalkalmasabb időpont kiválasztására is lehetőséget ad. Az Outlook androidos változata mindezt azzal fejeli meg, hogy közvetlenül a belugró értesítésből gyorsan válaszolhatjuk meg a beérkező emailt. Az iPad-felhasználók viszony annak örülhetnek, hogy a Microsoft rövidesen megoldja a OneDrive és az Outlook for iOS közötti drag and drop fájlmozgatást.

Végül, de nem utolsó sorban okosodik az app hangvezérlése: a megújult Outlook iOS- és Android-változatában is hangos utasításokkal ütemezhetünk be egy megbeszélést, kezdeményezhetünk hívásokat az Outlook kontaktlistájáról, vagy fogalmazhatunk meg egy gyors emailt (persze erre első körben magyarul ne számítsunk).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.