Hirdetés
. Hirdetés

Megbolondult a Firefox, de gyorsan észhez téríthetjük

|

A Mozilla böngészőjének új változata önhatalmúlag átállítja az alapértelmezett keresőt. Szerencsére kézzel egyszerűen vissza tudjuk állítani a korábbi állapotot.

Hirdetés

Hirdetés

A keresés az egyik leggyakoribb netes tevékenység, és bár legtöbben ehhez a Google megoldását választják, számos más lehetőség is van (Bing, DuckDuck Go stb.), és a Firefox támogatja is őket.

A böngésző legújabb frissítésében azonban valami megváltozott: a Firefox 68.0.1 telepítése után az alapértelmezett böngészőnk már nem feltétlenül az, ami előtte volt.

Sokan panaszkodtak például rá, hogy megszokott keresőjük (legtöbbször a Google) helyett hirtelen a Yandex ugrott be.

Ennek az az oka, hogy az új Firefox a felhasználói helyhez igazítja az alapértelmezett keresőt, és emiatt változik például az orosz területeken élők alapértelmezett megoldása.

A Firefox tehát szándékosan írja felül a felhasználói akaratot, de nekünk ebbe nem muszáj beletörődnünk: kézzel visszaállítjuk alapértelmezett keresőnket.

Ez viszonylag egyszerű: a jobb felső sarokban lévő három vonalas ikonon kattintva nyissuk meg a menüt, válasszuk ki a Beállítások lehetőséget, majd kattintsunk a Keresés elemen, és az Alapértelmezett keresőszolgáltatás lenyíló menüjében állítsuk be a kívánt keresőt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.