Hirdetés
. Hirdetés

Megegyezhet az Apple és a Proview

|

Az ügyben eljáró kínai bíróság megegyezést szeretne kicsikarni az iPad-márkanévvel kapcsolatos szerzői jogi vitában. Szakértők szerint az Apple nem hajlik a megegyezésre.

Hirdetés

Folytatódik az Apple-Proview csata: a kínai bíróság szeretne megegyezést elérni a szabadalmi perben. Az ázsiai gyártó tavaly perelte be az iPad táblagépek gyártóját: azzal vádolják a kaliforniai céget, hogy illetéktelenül használta fel a birtokukban lévő márkanevet

Új fejlemény, hogy a Guangdong-i legfelsőbb bíróság helybenhagyta az Apple fellebbezését, és új tárgyalást írt ki: korábban az ügyben eljáró kínai törvényszék a Proview javára ítélt. A gyártó tíz milliárd jüanos (1,5 milliárd dolláros) jóvátételt követel az állítólagos szabadalomsértés miatt.

„Valószínű, hogy bíróságon kívül megegyezhetünk. A Guangdong-i legfelsőbb bíróság szervezi a megbeszélést; bíznak az ügy gyors megoldásában” - nyilatkozta az Associated Pressnek a Proview egyik jogásza.

Az ügyvéd optimista kijelentéseinek némileg ellentmondani látszik, hogy az Apple nem hajlik a megegyezésre. A cég az AllThingsD-hez eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint meg akarja és meg tudja védeni az igazát a kínai bíróság előtt.

A Proview az idén az Egyesült Államokban is beperelte az Apple-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.